homekit-apps

Apple start goedkeuring van eerste HomeKit-producten

Apple is begonnen met het accepteren van HomeKit-producten als onderdeel van het Made For iPhone (MFi)-programma.

homekit-appsFabrikanten die van plan zijn om HomeKit-producten te maken, kunnen nu hun ideeën indienen bij Apple. Apple zal ze vervolgens beoordelen en goedkeuring geven. Het betekent dat we over een paar weken de eerste officiële HomeKit-producten in de winkel zullen zien.

De aankondiging werd gedaan op Apple’s MFi Summit in Shenzhen (China), waar geen buitenstaanders bij aanwezig mochten zijn. Alleen leden van het MFi (Made For iPhone) programma hadden toegang, waarbij de nadruk sterk lag op HomeKit-producten. Maar er werd ook gesproken over iBeacons, nieuwe Lightning-specificaties en gamecontrollers. HomeKit werd gelijktijdig met iOS 8 aangekondigd, maar er zijn nog geen concrete producten beschikbaar om je huis te automatiseren. Het idee is dat fabrikanten hun accessoires kunnen laten aansluiten op een algemeen protocol, zodat je meerdere accessoires via Siri kunt bedienen.

withings home camera losSinds 14 november kunnen fabrikanten hun producten indienen. De specificaties voor HomeKit werden eind september definitief gemaakt, zodat de fabrikanten alvast aan de slag konden. Eerder was HomeKit al via een betaprogramma te gebruiken. De benodigde Wi-Fi- en Bluetooth-chips zijn ook leverbaar, zodat fabrikanten ze in garagedeuren, lampen, sloten, stopcontacten, schakelaars, thermostaten en andere apparaten kunnen inbouwen. De derde generatie Apple TV heeft al ondersteuning voor HomeKit en er zijn ook al producten aangekondigd, zoals de Withings Home (zie foto), een beveiligingscamera. Maar voordat die op de markt komt moet ‘ie eerst langs Apple’s goedkeuringscommissie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2014, 23:32
Categorie Accessoires
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.