Peerby dankjewel buren iPhone app

Leenapp Peerby introduceert totaal nieuwe iPhone-app

Leenplatform Peerby heeft een nieuwe iPhone-app gekregen. Die heeft opvallend geen pagina meer voor gevraagde leenspullen in de buurt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Peerby dankjewel buren iPhone appHet gaat de Nederlandse startup Peerby voor de wind. Het platform waarop je kan aangeven dat je spullen wil lenen uit je buurt, wil volgend jaar in 50 Amerikaanse steden vertegenwoordigd zijn. Daarvoor vergaarde Peerby maar liefst 1,7 miljoen euro in een investeringsronde. De eerste grote verandering na de investering vindt nu plaats: de iPhone-app is volledig opnieuw opgebouwd.

Peerby kondigde de nieuwe iPhone-app al even aan in haar appomschrijving: ‘Een versie van de app die alle voordelen van de iPhone benut is nog in de maak.’ Die versie is nu uit. Het is een soepele app geworden, waarin je recente leen-handelingen in de buurt kan zien in een timeline. Dat is het hoofdscherm. De app is een stuk witter, neutraler vormgegeven dan voorheen.

Peerby wat gebeurt er in de buurt Peerby transacties iPhone

Peerby wat wil je lenen Peerby zoeken op leenvoorwerpen
Screenshots van de nieuwe app

Naast de timeline tref je de pagina waarin je zelf een oproep kan plaatsen voor gereedschap, spelletjes, tuingereedschap, vakantie-uitrusting, feestjes en eten & drinken. Elke categorie heeft een paar voorbeelden, maar je kan ook een zelf geschreven voorwerp aanvragen bij je buurt. Je ziet je aanvragen in het derde tabblad; Transacties. Daar zijn nu ook de chats ondergebracht, die in de vorige versie van de app nog een aparte pagina genoten.

Leen-aanvragen worden nu ondergebracht in de hoofdpagina Buurt. De aparte Ontdek-pagina is de grote afwezige in de vernieuwde applicatie. Daarop zag je in de vorige applicatie enkel overzichtelijk de gevraagde leenspullen op rij:

Peerby iPhone oude app Peerby iPhone oude app oproep
Hierboven screenshots van de oude app

Of de nieuwe aanpak van een timeline en leen-aanvragen bij elkaar duidelijker is, is de vraag. Dat Peerby in ieder geval écht werkt, merk ik zelf met een test in Groningen speciaal voor deze update. Veertig minuten na mijn oproep, zijn er drie buren die al een nijptang voor me hebben. Sorry buren, het was een testje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 10:19
Categorie Apps
Onderwerpen lenen, peerby

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.