Groepsselfie

Apple wil groepsselfies op afstand mogelijk maken

Eén van de nadelen van op afstand werken is dat je geen foto's met anderen meer kunt maken. Apple heeft nu een patent gekregen waarbij je meerdere portretten kunt samenvoegen tot één groepsselfie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Groepsportret op afstand

Het patent beschrijft een nieuwe camerafunctie waarmee je een groepsportret kunt maken, terwijl mensen niet bij elkaar zijn. Apple noemt het ‘synthetische groepsselfies’. Een groepsfoto met die jarige collega, een selfie met een bekende artiest, het zijn allemaal dingen die momenteel niet mogelijk zijn. Maar dankzij de synthetische groepsselfie kan het wel. Een gebruiker kan anderen uitnodigen om mee te doen, waarna iedereen een eigen camera gebruikt om een selfie te maken. De software voegt het samen tot een geloofwaardig uitziende groepsfoto.

Deelnemers krijgen een uitnodiging op het scherm en nadat ze geaccepteerd hebben worden ze gepositioneerd binnen het raamwerk. Het kan gaan om stilstaande foto’s, videobeelden of live streaming. Er zijn ook nog diverse opties beschikbaar.

Groepsselfie patent

Gezichten verschuiven
Na het maken van de groepsselfie kun je de gezichten van de deelnemers verschuiven binnen de groep en je kunt ook iemand weghalen, of jezelf meer prominent in het midden zetten. Het wordt allemaal geregeld met software. Deelnemers kunnen zelf kiezen of ze alleen de eigen selfie opslaan of de groepsfoto. Dit lost ook meteen het probleem op dat je met na verloop van tijd met groepsfoto’s blijft zitten waar je ex nog op staat, of een vriend(in) waar je mot mee hebt gekregen.

Het lijkt een erg toepasselijk moment om hiermee op de proppen te komen, maar Apple diende het patent eigenlijk al in 2018 in. Nu is het ook daadwerkelijk toegewezen. Of Apple er daadwerkelijk iets mee gaat doen, zullen we later pas weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2020, 14:39
Bron Bron USPTO
Via Via Patently Apple
Categorie Apple
Onderwerpen patent, selfie

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.