Mac Pro handgreep

‘Nieuwe Mac Pro verschijnt zeer spoedig, personeel krijgt technische instructies’

Apple lijkt zich voor te bereiden op de release van de nieuwe Mac Pro. Volgens bronnen verschijnt de Mac Pro zeer binnenkort. Het technische personeel heeft al instructies gekregen voor de nieuwe machine.

Tijdens de WWDC 2019 deed Apple de nieuwe Mac Pro voor het eerst uit de doeken. Deze nieuwe professionele Mac is de opvolger van het model uit 2013. Na zes jaar verschijnt er dus eindelijk weer een nieuw model, iets waar professionals al een tijd naar uitkijken. Het wachten lijkt nu bijna voorbij, want volgens bronnen bij MacRumors staat de Mac Pro in de startblokken.

‘Release nieuwe Mac Pro 2019 is aanstaande’

Het enige wat Apple tot nu toe los liet over de release van de Mac Pro 2019 was dat de machine in het najaar uitgebracht wordt. Volgens nieuwe informatie is het Mac Configuration Utility-programma bijgewerkt voor de nieuwe Mac Pro. Dit programma wordt door technisch personeel in de Apple Store gebruikt om een Mac in DFU-modus te zetten en onderdelen aan elkaar te koppelen bij reparaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om het moederboord en de T2-chip, die speciale handelingen vereisen.

Naast de iMac Pro, Mac mini en de recente MacBooks met T2-chip is nu ook de Mac Pro 2019 toegevoegd. Dit zou betekenen dat het niet nog maanden gaat duren voordat de Mac Pro in de schappen ligt, maar dat de release zeer binnenkort is. De kans is groot dat Apple deze nieuwe versie volgende week al beschikbaar stelt. Volgens geruchten heeft Apple nog deze maand een aantal nieuwe producten gepland. Naast deze Mac Pro gaat er geruchten over een nieuwe 16-inch MacBook Pro en de AirPods Pro.

Apple Mac Pro 2019

Hoeveel de Mac Pro in Nederland en België gaat kosten is nog niet bekend, maar in de VS is hij beschikbaar vanaf $5.999. Voor Nederland verwachten we een prijs boven de €6.000, waardoor dit model echt alleen voor professionals interessant is. Daarnaast komt Apple nog met het Pro Display XDR, een los scherm waar je je Mac op aan kan sluiten. We denken dat Apple deze tegelijk uit gaat brengen met de Mac Pro.

Geen event
Eventuele aankondigingen volgen komende week waarschijnlijk via persberichten, zoals Apple in het voorjaar ook al gedaan heeft. Een event lijkt inmiddels uitgesloten. Ondanks dat er geen event gepland is, is er nog genoeg om naar uit te kijken. Hou iCulture de komende tijd dus in de gaten om niets te missen van de aankondigingen. Wil je weten wat we nog verwachten van Apple in oktober, check dan ons eerdere artikel.

Bekijk ook

Verwachtingen voor Apple in oktober: van MacBook Pro tot AirPods Pro

Apple brengt in oktober vaak nieuwe producten uit. Wat zijn de verwachtingen van Apple in oktober 2019? Komt er nog een event aan of gaat Apple de aankondigingen anders aanpakken? In deze vooruitblik op Apple's oktober aankondigingen lees je wat ons te wachten staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.