Apple Amsterdam heropent op 24 oktober na renovatie

Video wall, zitjes en bomen toegevoegd
Apple Amsterdam gaat weer open! Na een langdurige renovatie van meerdere maanden is het op 24 oktober 2019 zo ver: dan kun je de nieuwe video wall en het bijbehorende forum bekijken voor de Today at Apple-sessies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Amsterdam op 24 oktober weer open

Apple is druk bezig om de Apple Stores wereldwijd te renoveren, waarbij in veel gevallen een video wall en forum wordt toegevoegd. Eind vorig jaar gebeurde hetzelfde in Den Haag, waarbij na een paar weken verbouwing de nieuwe video wall werd onthuld. In Amsterdam heeft de verbouwing een stuk langer geduurd. Op woensdag 23 oktober zal de winkel een dag lang gesloten zijn, om op 24 oktober in volle glorie open te gaan. Wat we in ieder geval kunnen verwachten zijn het grote scherm met de zitjes voor Today at Apple, maar wij hebben ondertussen ook al bomen gespot in het nieuw ingerichte atrium.


Daarnaast komen er zogenaamde Avenue-kasten langs de wanden van de benedenverdieping. Deze moeten een etalage voorstellen, waarin verschillende producten rond een thema zijn uitgestald. Ze wisselen in de loop van de seizoenen. Voorheen moest je voor de aanschaf van accessoires zoals hoesjes en koptelefoons naar de uiterste hoek van de bovenverdieping.

Apple Amsterdam heropening

Gesloten op 23 oktober

Op woensdag 23 oktober is Apple Amsterdam gesloten, om de laatste hand te leggen aan alle aanpassingen. Vanaf donderdag 24 oktober is de Store weer open, niet alleen voor je reparaties, maar ook voor de eerste sessies op het grote videoscherm. Apple heeft voor de heropening een logo gekozen dat doet denken aan de enorme collectie logo’s van vorig jaar tijdens het oktober-evenement. Maar wie beter kijkt ontdekt allerlei klok- en trapgevels die verwijzen naar de grachtenhuizen in Amsterdam. Bij een heropening laat Apple wel vaker een speciaal logo maken.

Apple Amsterdam verbouwing

Apple Amsterdam: verbouwing sinds eind maart 2019

Eind maart 2019 werd een deel van Apple Amsterdam afgesloten voor het publiek. De bovenverdieping was vanaf dat moment helemaal niet meer toegankelijk en ook op de begane grond was een flink stuk van de winkel afgezet met een witte muur met daarop in gouden letters de tekst: ‘De Apple Store die je zo mooi vindt, wordt nog mooier. Ook zijn we bezig met verbeterde Today at Apple sessies’.

Alle activiteiten moesten vanaf dat moment plaatsvinden in een kleine ruimte op de begane grond, terwijl op de eerste verdieping de Genius Bar werd weggehaald. Afgelopen augustus ging de bovenverdieping weer open – zonder Genius Bar, maar ook op de bovenverdieping bleef een groot deel nog gesloten.

Apple Amsterdam opening 24 oktober

Vanaf 24 oktober kunnen we allemaal komen bekijken wat het geworden is. Mensen die al eens bij Apple Brussel zijn geweest kennen al de rijen met bomen, die Apple daar heeft neergezet. De situatie in Amsterdam is waarschijnlijk meer te vergelijken met Apple Covent Garden, waar eerder al in een soortgelijke open ruimte een forum met bomen en video wall is neergezet.

Apple Amsterdam verbouwing: atrium afgeschermd, lederen bankjes

Bekijk ook

Verbouwing Apple Amsterdam: de bovenverdieping is weer open

De Apple Store Amsterdam is bezig met een forse verbouwing. Januari 2019 vertelden we jullie over de bouwplannen en de bouwvergunning en inmiddels is een belangrijke mijlpaal behaald: de bovenverdieping is weer open. Maar een video wall staat er nog niet.

Today at Apple Amsterdam

Speciale sessies voor de heropening

Apple heeft voor de heropening van Apple Amsterdam een speciaal programma samengesteld in samenwerking met het Eye Filmmuseum. Dit duurt van 24 oktober tot en met 21 november.

Apple schrijft op de website:

Bekijk onze hoofdstad door een andere lens in de vernieuwde Store van Apple Amsterdam. Van 24 oktober t/m 21 november geven talenten uit de filmindustrie inspirerende sessies, in co-creatie met Eye Filmmuseum. Maak een soundtrack, trailer of animatie, en meer.

Apple Amsterdam benedenverdieping

Zo is er een exclusieve sessie met Jaap Guldemond, tentoonstellingsdirecteur van Eye Filmmuseum. Hij geeft als eerste een presentatie in de serie Beeld in beweging, waarin Apple samen met Eye de creativiteit van de stad viert. Guldemond deelt inzichten over zijn werk, ervaringen met eerdere tentoonstellingen en zijn visie voor het museum op de relatie tussen film en visuele kunst. Je kunt hiervoor terecht op donderdag 24 oktober van 18:00 tot 19:00 uur. Aanmelden kan hier.

Een dag later kun je met stadsfotograaf Annet de Graaf op stap om foto’s te maken van Amsterdam. Zij deelt ervaringen en tips voor het maken van sprekende foto’s. Tijdens een wandeling in de buurt ga je het verhaal van de stad vastleggen met je iPhone in beelden van mensen, gebouwen en reflecties. Aanmelden kan hier.

Hou je meer van muziek, dan kun je op zaterdag eind van de middag terecht in de Store voor een optreden van het elektropop-duo CUT_.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.