Apple verschuift deadline nieuwe App Store-eisen: dit betekent het voor jou

Nieuwe regels voor ontwikkelaars in aantocht
Ontwikkelaars moeten bij het maken van apps voor onder andere iPhone en iPad aan bepaalde eisen voldoen. Zo moeten ze verplicht gemaakt worden met de nieuwe tools van iOS 13. Vanwege het coronavirus geeft Apple ontwikkelaars nu iets langer de tijd.

Ieder jaar stelt Apple regels op voor ontwikkelaars voor het uitbrengen van nieuwe apps of updates van bestaande apps. Zo zorgt Apple ervoor dat apps aangepast zijn voor nieuwe schermformaten en zorgen ze ervoor dat apps ook op de nieuwste iOS-versie goed blijft werken. Meestal gaan deze regels elk jaar rond april in, maar Apple heeft de deadline voor nieuwe App Store-eisen verschoven naar 30 juni 2020.

Nieuwe App Store-eisen: gebouwd voor iOS 13 en meer

Apple heeft de afgelopen maanden zes nieuwe regels opgesteld waar ontwikkelaars met hun apps aan moeten voldoen. Het gaat om deze eisen:

  • Apps voor iPhone en iPad moeten gemaakt zijn met de iOS 13 SDK (software development kit) of nieuwer. Hierdoor werken apps goed op de laatste iOS-versie.
  • iPhone- en iPad-apps moeten alle huidige schermformaten ondersteunen.
  • Apps voor Apple Watch moeten gemaakt zijn met de watchOS 6 SDK of nieuwer
  • Apps met een accountsysteem moeten Sign in with Apple ondersteunen, zoals vermeld in de App Store richtlijnen. Dat betekent dat als een app Sign in with Facebook of Google ondersteunt, ook het inloggen met Apple aangeboden moet worden als er geen ander alternatief is (zoals registeren met je e-mailadres).
  • Nieuwe regels voor kinder-apps. Zo moeten reclames in kinder-apps altijd goedgekeurd worden door ontwikkelaars zelf en mogen apps geen persoonlijk identificeerbare informatie delen aan derden.
  • Code van apps moeten in de apps zelf zitten. Als een app gebruikmaakt van HTML 5, gelden er nieuwe richtlijnen om de privacy en kwaliteit te verbeteren.

iOS 13 en iPadOS 13 op iPhone en iPad.

Ontwikkelaars die hun apps na 30 juni 2020 willen bijwerken, moeten dus voldoen aan bovenstaande nieuwe regels. Voor gebruikers betekent dit dat je na 30 juni alleen nog maar updates van apps ziet die gemaakt zijn voor iOS 13. Voor mensen met een ouder toestel geldt dat er evengoed nieuwe updates zullen blijven komen die geschikt zijn voor oudere software-versies. Je hoeft dus niet bang te zijn dat apps niet meer werken of niet bijgewerkt worden. De regel betekent alleen dat als een app geopend wordt op een toestel met iOS 13, hij daar ook voor geoptimaliseerd moet zijn. Datzelfde geldt dus voor iPad- en Apple Watch-apps.

Momenteel vind je al in een aantal apps de mogelijkheid om in te loggen met je Apple ID. Zodra de nieuwe regel in gaat, zie je vermoedelijk meer apps die dit aan gaan bieden. De voordelen van Sign in with Apple hebben we in onze aparte tip uitgelegd.

Bekijk ook

Sign in with Apple: alles over het veilig aanmelden via Apple

Met Sign in with Apple (Log in met Apple) kun je bij diensten en apps inloggen met je Apple-gegevens. Maar wat zijn de voordelen van deze dienst en wat kun je ermee? In dit artikel lees je alles over het aanmelden via Apple in apps en diensten.

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone in 2019. Belangrijke vernieuwingen waren de donkere modus, het QuickType-toetsenbord in het Nederlands en Sign in With Apple. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.