iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Philips Hue, iCulture, Android TV en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Philips Hue, Vrij Nederland en Android TV.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

iCulture

Het was deze week eindelijk zo ver: de vernieuwde iCulture-app verscheen in de App Store. Met onze eigen app blijf je op de hoogte van al het nieuws op iCulture, net als tips, gidsen en dossiers. De app heeft 3D Touch en alles is eenvoudig met één hand te bedienen. Bovendien is de app universeel, zodat je hem ook op je iPad kunt gebruiken. Vanuit de app kun je ook eenvoudig reageren op artikelen en artikelen markeren als favoriet. Lees ons artikel over de iCulture-app.

HTC Vive

Ben je van plan een HTC Vive te gaan kopen? Dan is deze app onmisbaar als je alles uit je VR-bril wil halen. Dankzij deze app hou je een oogje in het zeil met wat er in real-life gebeurt. Dankzij de HTC Vive-app zie je inkomende oproepen van je iPhone in VR en komen ook berichtjes en agendameldingen binnen. Lees ons artikel over HTC Vive.

Vrij Nederland

Vrij Nederland heeft een vernieuwde app uitgebracht, in samenwerking met Blendle. De nieuwe app is voor zowel abonnees als niet-abonnees te gebruiken om zowel losse artikelen als hele uitgaven te lezen. Als je geen abonnee bent van Vrij Nederland, log je in met je bestaande Blendle-account zodat je gebruik kunt maken van je huidige Blendle-tegoed. Je kunt kiezen tussen een PDF-weergave en een digitale opmaak van Blendle. Lees ons artikel van Vrij Nederland.

Angry Birds Action!

Binnenkort verschijnt de allereerste Angry Birds-film in de bioscoop met de toepasselijke titel The Angry Birds Movie. Angry Birds Action! werkt bijvoorbeeld met speciale codes die je kunt scannen, genoemd de BirdCodes. Deze codes vind je op allerlei soorten merchandise uit de wereld van Angry Birds en speelt verschillende onderdelen van de app vrij, zoals leuke minigames. Voor de bezoekers van de film wacht na de credits een leuke verrassing. Lees ons artikel over Angry Birds Action!.

Philips Hue

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe Philips Hue-app kwam deze week beschikbaar. Het gaat niet om een update van de bestaande app, maar een compleet nieuw ontwikkelde app. Deze heeft een nieuw design en een belangrijke nieuwe functie: ondersteuning voor kamers. Met de nieuwe Hue-app kun je je lampen indelen in kamers of je standaard HomeKit-kamers gebruiken, zodat je je lampen kunt groeperen. Lees ons artikel over Philips Hue.

Android TV

Heb je een smart-tv die draait op Android, dan kun je deze vanaf nu bedienen met je iPhone. Dankzij de Android TV-app maak je van je iPhone een afstandsbediening voor je televisie, zodat je daar alle belangrijke functies mee kunt bedienen. Je kunt zelfs gebruikmaken van spraakbediening, mocht je dat willen. Lees ons artikel over Android TV.

MusicSense

Ben je de radio zat en heb je ook geen zin om je eigen muziek uit te kiezen, dan is de app MusicSense wellicht wat voor jou. Deze app is een soort online radiostation, maar dan met muziek op basis van jouw interesses. Je kunt met een duimpje aangegeven of je een nummer leuk vindt of niet, waardoor de app jouw muzieksmaak steeds beter moet leren kennen. Lees ons artikel over MusicSense.

Periscope

Livestreamen met Periscope is deze week nog leuker geworden. Met de meest recente versie kun je namelijk tekenen tijdens het livestreamen, zodat je bijvoorbeeld makkelijker bepaalde dingen kunt uitlichten aan je kijkers. De tekeningen verdwijnen kort nadat je ze getekend hebt, waardoor het scherm niet binnen de kortste keren vol staat met allerlei gekrabbel. Lees ons artikel over Periscope.

Wire

De chatdienst Wire heeft een handige nieuwe functie gekregen. Vanaf nu kun je namelijk allerlei soorten bestanden versturen, vanuit een hoop verschillende clouddiensten zoals iCloud. PDF-bestanden, Office-documenten en nog veel meer kun je nu naar al je Wire-contacten sturen. Bovendien wordt alles via end-to-end-encryptie verstuurd. Lees ons artikel over Wire.

Google Maps

Wil je weten hoe druk het is op weg naar huis of naar je werk, dan kun je dat met Google Maps nu zien vanuit het Berichtencentrum. Google Maps heeft een nieuwe widget gekregen die dit aangeeft, waarbij je ook nog kunt wisselen tussen reizen met de auto of met het openbaar vervoer. Ook heeft de app nu een nachtmodus voor navigeren en deel je eenvoudiger routes met je contacten. Lees ons artikel over Google Maps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2016, 13:02
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.