Vrij Nederland brengt samen met Blendle vernieuwde app uit

Vrij Nederland heeft een vernieuwde app, in samenwerking met Blendle. Lees artikelen als abonnee of koop ze los.

Nieuwe apps van kranten en tijdschriften zijn de afgelopen twee jaar schaars geworden. Op een paar initiatieven na (zoals PAPER van De Persgroep) gebeurt er niet zoveel. De vernieuwde app van Vrij Nederland (link) laat misschien wel zien waar het naartoe gaat: dit opinietijdschrift heeft de app compleet vernieuwd en daarbij gekozen voor een samenwerking met Blendle. Wij probeerden de app alvast uit.

vrij-nederland-app-placeit-iculture

Vrij Nederland en Blendle

In 2013 verscheen Vrij Nederland voor het eerst op de iPhone, terwijl het blad al sinds 2010 op de iPad te lezen was. De nieuwe insteek is anders en bedient zowel abonnees als niet-abonnees.

Ben je abonnee, dan log je in je met Vrij Nederland-account en heb je meteen onbeperkt toegang tot alle edities. Niet-abonnees kunnen met hun Blendle-account terecht in de app: zij kunnen de losse artikelen en complete nummers kopen met Blendle-tegoed.

Blendle-app van Vrij Nederland

Afwijkende opmaak
Net zoals bij Blendle ziet de digitale opmaak van de artikelen er wel iets anders uit dan het tijdschrift. Hieronder zie je eerst de preview van het papieren tijdschrift, daarnaast de opmaak van hetzelfde digitale artikel.

vrij-nederland-1 Vrij Nederland: opmaak van het digitale artikel

Wel zie je in de artikelen (bijna alle?) afbeeldingen, terwijl dat bij normale Blendle-artikelen vaak niet het geval is. Ik heb hetzelfde artikel ook even opgezocht in desktopweergave (Blendle in de Safari-browser) en daar ziet het er toch een stuk soberder uit. In het app-artikel staan drie foto’s, op de desktop is het één lange lap tekst zonder foto’s:

Blendle-opmaak van hetzelfde Vrij Nederland-artikel op de desktop

Abonnee of losse nummers lezen?
Bij het opstarten van de app krijg je de vraag of je abonnee bent. Zo niet, dan staat de Blendle-inlog tot je beschikking. Dat is een slimme oplossing om te zorgen dat de app ook voor niet-abonnees interessant is. Voorheen zou je als niet-abonnee geen reden hebben om de app überhaupt te installeren, terwijl je misschien best regelmatig een los artikel wilt hebben. Je kon dan naar de Blende-app gaan, maar bij deze vernieuwde app krijg je meteen alle artikelen uit je favoriete opinietijdschrift voor je neus. Je kunt daarbij wisselen tussen de PDF-weergave en de digitale artikel-opmaak van Blendle.

Nog meer Blendle-apps van kranten en tijdschriften

Blendle gaat in samenwerking met kranten en tijdschriften nog meer soortgelijke apps maken. Het idee is dat titels snel een app kunnen maken, die beter is dan wat kranten en tijdschriften nu aanbieden, zonder dat het extra werkt kost.

De vernieuwde app is per direct te downloaden in de App Store en zowel geschikt voor iPhone als iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2016, 11:58
Categorie Apps
Onderwerpen blendle, opinie, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.