Flitsmeister 4.4 update iPhone file verkeer

Google Maps toont nu reistijden op het Vandaag-scherm

Google Maps toont voortaan reistijden naar thuis en werk op het Vandaag-scherm. Maar daarvoor wil Google wel eerst weten waar je woont en werkt.

“Google mag alles van me weten, behalve m’n pincode”. Als dat de slogan is waarmee jij door het leven gaat, dan moet je zeker de update van Google Maps installeren en de nieuwe Vandaag-extensie activeren. Met ‘Reistijden’ zie je voortaan de geschatte reistijd tussen huis en werk.

Google Maps: reistijden naar werk en thuis

Reistijden op Vandaag-scherm

Om de widget te kunnen gebruiken, wil Google wel eerst je woon- en werkadres weten. Hiervoor word je doorgestuurd naar het scherm ‘Mijn plaatsen’. Vervolgens wil Google nog weten of je met de auto of het OV reist.

Google wil weten waar je woont

Google wil weten waar je woont

Ga je daarna naar de Vandaag-widget, dan zie je in een oogopslag hoeveel minuten je onderweg zult zijn naar huis of werk. Met icoontjes voor auto en OV wissel je snel tussen beide vervoermiddelen. Fietsen of wandelen is helaas geen optie.

Google Maps: voordat je de widget ziet, moet je wel even activeren

De nieuwe functie is een slimme manier van Google om meer over je te weten te komen. Gelukkig zitten er ook nog wat andere functies in waarmee je aan de slag kunt, zoals het makkelijker delen van routes met je contacten en een nachtmodus tijdens het navigeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2016, 11:06
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, verkeer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.