Wire is een chatapp voor de desktop, smartphone en tablet.

Chatapp Wire laat je nu allerlei bestanden met end-to-end-encryptie versturen

Chatapp Wire heeft nu de mogelijkheid om allerlei soorten bestanden te versturen, zowel via iPhone, iPad als desktop. Bovendien worden alle bestanden beveiligd verstuurd via end-to-end-encryptie.

Chatapp Wire laat je nu bestanden met end-to-end-encryptie versturen.
Er is wederom een chatapp die de beveiliging van haar dienst opschroeft naar een hoger niveau. Deze keer is het de chatapp Wire die er bovendien een handige functie bij gekregen heeft. Met Wire kun je nu allerlei soorten bestanden tot 25MB versturen vanaf clouddiensten als iCloud. En alles wat je stuurt is van verzender tot ontvanger beveiligd dankzij end-to-end-encryptie.

Wire: alle bestanden versturen met encryptie

De chatapp Wire is ontwikkeld door oud-medewerkers van Skype. De app verscheen in 2014 en kwam meteen beschikbaar voor allerlei soorten platformen, ook de desktop. Met de meest recente update heeft de chatapp er een fijne nieuwe functie bij gekregen. Je kunt vanaf nu namelijk allerlei soorten bestanden versturen, van video’s tot Office-documenten tot PDF-bestanden. Je selecteert de bestanden vanuit een clouddienst en kunt ze ook versturen in groepsgesprekken.

Wire is een chatapp voor de desktop, smartphone en tablet.

En niet geheel onbelangrijk: alle bestanden worden via end-to-end-encryptie verstuurd van het ene toestel naar het andere. Dat wil zeggen dat alleen degene met fysieke toegang tot de apparaten de bestanden kan openen en bekijken. Sinds begin maart waren alle andere vormen van communicatie in Wire al beveiligd via end-to-end-encryptie, maar nu geldt dat dus ook voor het versturen van bestanden.

Steeds meer chatapps krijgen volledige beveiliging door middel van end-to-end-encryptie. WhatsApp heeft sinds begin april volledige end-to-end-encryptie, terwijl Viber hier onlangs mee gestart is. Met ingang van vandaag is dus ook alle communicatie in Wire extra versleuteld. Chatapp Signal heeft zich zelfs helemaal gespecialiseerd in extra beveiligd chatten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 13:45
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, encryptie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.