Android TV

Bedien je Android TV vanaf nu met een iPhone-app

Er is nu een Android TV-app voor iOS, zodat je kunt meespelen met multiplayer-games op je Philips-tv en met je stem kunt bedienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Google heeft een Android TV-app voor iOS uitgebracht, waarmee je je smart-tv kunt bedienen. Na het installeren zie je een D-pad, je kunt vingerbewegingen geven en zoeken met je stem. Ook kun je meerdere apps verbinden met een Android TV, om bijvoorbeeld multiplayer games te spelen.

Android TV

Afstandsbediening voor Android TV

Android TV is een tegenhanger van de Apple TV, maar toch is de insteek iets anders. Android TV is een speciale Android-versie, geoptimaliseerd voor het grote scherm. Er zijn ondertussen televisies (bijvoorbeeld Philips en Sony) en settopboxes (zoals de Nexus Player) verschenen. Net als bij de Apple TV krijg je snel toegang tot content. Je krijgt er een afstandsbediening bij, maar met de nu verschenen app kun je ook je iPhone of iPad gebruiken.

Android TV remote-app voor iOS Android TV remote-app voor iOS

Google wil het liefst dat je met spraak bestuurt. Dit is een functie die we ook al van Siri op de Apple TV kennen, maar bij Android TV kun je de vragen ook al in het Nederlands stellen. Vraag bijvoorbeeld ‘alle James Bond-films’ of ‘wie speelt de hoofdrol in Golden Eye?’. De Android TV-app geeft dan het antwoord.

Via Android TV kun je ook content uit de Google Play Store aanschaffen, bijvoorbeeld films en muziek. Daarnaast kun je apps en games uit Google Play installeren, om bijvoorbeeld gebruik te maken van NPO, YouTube, Netflix en Plex. De games kun je ook multiplayer met anderen spelen, eventueel met meerdere personen op één tv. Elke speler met dan wel een eigen smartphone of tablet hebben voor de bediening. Met de nu aangekondigde iOS-app kunnen ook iPhone-gebruikers dus meedoen.

Ben je enthousiast geworden, dan kun je bijvoorbeeld de Nexus Player in huis halen, al is die niet meer zo makkelijk in Nederland verkrijgbaar. Philips en Sony tv-toestellen met Android TV zijn echter wel gewoon te krijgen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 27 april: Sony als merk toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2016, 22:25
Categorie Apps
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.