Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is het eindelijk zover: de nieuwe iCulture-app! Na lang klussen, overleggen en bijschaven is het vandaag eindelijk zover dat we onze app de wijde wereld in kunnen sturen. Hij is per direct te downloaden vanuit de App Store en wat meteen zal opvallen is de flinke opknapbeurt die de app heeft gekregen, met onder andere volledige ondersteuning voor de iPad (universele app) en 3D Touch (Quick Actions). Ook is de app “onder de motorkap” weer helemaal bij de tijd. De nieuwe iCulture-app is een update van de huidige app, dus de vernieuwde iCulture-app komt vanzelf op je iDevice.

Zoals we eerder al vertelden werkte de vorige app niet meer goed. We zijn daarom keihard aan het werk geweest om een vernieuwde app te maken. Het moest niet zomaar een update worden met wat kleine uiterlijke verbeteringen, maar een gloednieuwe app waar we weer een tijdje mee vooruit kunnen. De app is vanaf de grond opnieuw gebouwd, waarbij ook de achterliggende techniek compleet is vernieuwd. Het eindresultaat is een app die je snel toegang geeft tot het laatste nieuws, tips, gidsen en andere artikelen die je op weg helpen om meer uit je iDevice, Mac, Apple Watch of Apple TV te halen.

Nieuw uiterlijk: alles bereikbaar met je duim

Het uiterlijk van de app was ook aan een update toe, dus daar hebben we flink wat aandacht aan besteed, dankzij de hulp van onze designer Lyan van Furth (@Lyan_van_Furth). De app zelf is geheel ontwikkeld door aFrogleap, met wie we zeer prettig hebben samengewerkt. De verdere ontwikkeling gaan we nu in-house doen in samenwerking met onze ex-stagiair Bas Thomas Broek (@basthomas) en onze vaste developer Alex Bouma (@stayallive), die ook de complete API-backend heeft geschreven. En er wordt al hard gewerkt aan een volgende update!

Het bijzondere van het design, is dat alle functies met je duim te bereiken zijn. Vanwege de steeds grotere schermformaten hebben we daar in de nieuwe app een belangrijke focus op gelegd. Toegang tot de reacties en veel andere functies vind je voortaan in een makkelijk toegankelijke balk onderin het scherm. Onze betatesters (bedankt allemaal!) vinden de indeling en navigatie logischer en we zijn natuurlijk benieuwd of jullie als trouwe lezers daar net zo over denken.

iCulture-app

Overstap van de “oude” iCulture-app

Net als in onze vorige app worden opgeslagen favorieten via iCloud gesynchroniseerd. Handig als je de iCulture-app op zowel de iPad als de iPhone bekijkt, of als je overstapt naar een nieuw device. Helaas is het technisch onmogelijk gebleken om opgeslagen favorieten uit de vorige app mee te nemen naar de nieuwe iCulture-app. Je huidige favorieten moeten dus helaas opnieuw aangemaakt worden. Dankzij de ingebouwde zoekfunctie kan dat gelukkig redelijk snel.

Een ander punt is dat onze “oude” app eind deze maand definitief end-of-life is. Onze vorige ontwikkelaar Sharewire stopt dan met de push-notificaties en het tonen van nieuwe artikelen. We raden al onze lezers aan zo snel mogelijk over te stappen naar onze vernieuwde app.

Alle geweldige app-gebruikers die ons eerder gesteund hebben met een In-App aankoop, kunnen deze ook in de nieuwe app activeren via Instellingen > Verwijder advertenties > Aankopen terugzetten. Nieuwe gebruikers kunnen de advertenties afkopen via een optioneel halfjaar-abonnement.

Let op!
Bij de aanschaf of het terugzetten van In-App Aankoop kan het zijn dat er continu een spinner wordt getoond. In dat geval is de aankoop/restore al gelukt. Door het scherm even te verlaten kun je zien dat de aankoop alsnog gelukt is.

Ten opzichte van de vorige app is onze App top 5 helaas gesneuveld. We hopen deze snel weer te kunnen introduceren in een versie die wel door Apple goedgekeurd kan worden.

En nu aan de slag!

Zin om te proberen? Graag! Laat hieronder weten wat je vindt (of stuur je feedback persoonlijk naar ons via de app). Ben je tevreden over de app, dan zouden we een mooie review in de App Store natuurlijk erg waarderen. Bedankt alvast!

PS: Heb je ideeën voor verbetering? Laat ze ons bij voorkeur weten via de daarvoor bestemde optie in de app (Meer > Feedback > Stuur feedback). Op reviews in de App Store kunnen we helaas niet reageren.

De eerste feedback
In dit artikel hebben we al jullie eerste feedback en opmerkingen verwerkt: De vernieuwde iCulture-app: jullie eerste feedback

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 april: Melding over storing bij In-App Aankopen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2016, 13:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen #icultureapp, iCulture-app, newiCulture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.