HTC Vive demo

HTC Vive-app voor iOS verschenen: bekijk binnenkomende berichtjes in virtual reality

Ben je van plan een HTC Vive in huis te halen, dan is er nu de HTC Vive-app voor de iPhone. Deze app zorgt ervoor dat je inkomende telefoonoproepen in virtual reality kunt bekijken, zodat je ze niet hoeft te missen.

HTC Vive demo

Voor mensen met een HTC Vive virtual reality-bril is er nu ook een bijpassende iOS-app (link). De Android-app verscheen enkele weken geleden al en heeft dezelfde functies, namelijk binnenkomende telefoongesprekken, berichten en agenda-afspraken bekijken zonder dat je de virtuele wereld hoeft te verlaten. Dankzij de HTC Vive-app kun je bepaalde functies van je iPhone ook via de virtual reality-bril bekijken.

HTC Vive-app voor de iPhone. HTC Vive-app voor de iPhone met instellingenscherm.

HTC Vive iOS-app

Tijdens het gebruik van de VR-bril HTC Vive, kun je natuurlijk moeilijk zien wat er op je iPhone gebeurt. Dankzij deze HTC Vive-app word je tijdens het gebruik van de bril op de hoogte gebracht van inkomende telefoongesprekken, sms-berichten en agendagebeurtenissen. Bovendien heb je nog de HTC Vive-desktopsoftware nodig. Vanuit hier kun je sms-berichten lezen of de afzender terugbellen. De HTC Vive-app werkt niet met andere berichtendiensten, omdat je bijvoorbeeld niet al je notificaties kunt weergeven.

HTC Vive Virtual Reality-headset

HTC Vive virtual realitybril

De HTC Vive is de virtual realitybril van smartphone- en tabletmaker HTC. De HTC Vive kost €899, maar wil je nou eerst op een goedkopere manier kennismaken met virtual reality, dan kan dat met je iPhone. In een apart artikel geven we enkele opties voor VR-brillen en apps die werken met een iPhone.

De afgelopen weken schreven we ook al twee keer over HTC. Zo kondigde het bedrijf de HTC 10 aan, de eerste Android-telefoon met standaard AirPlay-ondersteuning. Later kregen ook oudere HTC-modellen AirPlay-ondersteuning dankzij de bijgewerkte HTC Connect-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2016, 12:26
Categorie Apps
Onderwerpen htc, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.