Angry Birds Action-game

Nieuwe Angry Birds Action! werkt met codes in de echte wereld

Het nieuwe spel Angry Birds Action! kun je uitbreiden met extra levels door BirdCodes te verzamelen, die je in de echte wereld vindt. Bedrijven zoals McDonalds en H&M gaan ze uitdelen.

Rovio, de maker van Angry Birds, heeft vandaag een nieuw spel met de populaire vogels uitgebracht. Angry Birds Action! (link) is verschenen op iOS en Android en is uit te breiden met diverse codes in de ‘echte wereld’.

Angry Birds Action

Angry Birds Action! is een pinballgame

Angry Birds Action! speelt zich af in een 3D-wereld waar de vogels objecten inschieten, vergelijkbaar met een pinball-machine. Hierbij breken ze alles wat op hun pad komt, terwijl ze zoeken naar hun eieren. De vogels hebben nog steeds hun eigen mogelijkheden, al is hun uiterlijk wat aangepast om meer op de vogels in de aankomende film Angry Birds Movie te lijken.

Maar Angry Birds Action! is niet alleen een spel. De app kan ook omgaan met allerlei Angry Birds-merchandise, die voorzien zijn van een QR code-achtig systeem dat ze BirdCodes noemen. Spullen van bedrijven als McDonald’s, H&M en Lego krijgen specifieke BirdCodes die je met de app kunt scannen. Ieder bedrijf heeft een eigen minigame van dertig seconden toegevoegd. Iedere keer dat je de game wilt spelen moet je de code opnieuw scannen. Rovio zegt overigens eerlijk dat dit zo ontworpen is dat mensen vaker naar de winkel gaan of meer Angry Birds-producten kopen. In totaal zijn er een miljard BirdCodes gemaakt voor de gehele wereld, dus het aanbod is gigantisch.

Angry Birds Action!

Zelfs de Angry Birds Movie heeft een BirdCode voor Angry Birds Action!: er zit een digitaal watermark achter de aftiteling, waarmee je een heel nieuw gebied kunt openen in het spel. Daarnaast krijg je ook een video te zien die een ander einde aan de film toont.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2016, 19:50
Categorie Apps
Onderwerp angry birds

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.