iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Heel Holland Bakt, Rabobank, Swim Out en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de apps die op onze website zijn besproken, zoals Heel Holland Bakt, Rabo Bankieren, Swim Out en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

Heel Holland Bakt

Vanavond is het alweer tijd voor de tweede aflevering van het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt, dat inmiddels het vijfde seizoen is ingegaan. Daar hoort ook een officiële app bij. Met de Heel Holland Bakt-app kun je zelf aan de slag met de baksels uit de vijfde reeks van het programma, compleet met boodschappenlijstjes en timers. In onze review onderwierpen we deze officiële app aan een grondige test en vonden we slechts één minpuntje.

Swim Out

Swim Out is een nieuwe puzzelgame voor iPhone, iPad en Apple TV dat ideaal is voor een rustig momentje, bijvoorbeeld bij het zwembad. De zomer mag dan zijn afgelopen, maar met deze app hoef je nog geen afscheid te nemen. Hoewel het idee niet zo vernieuwend is, is de uitwerking dat zeker wel. Je leest er alles over in onze review van Swim Out.

Trein 2

Trein 2, de opvolger van de populaire trein-app Trein van Dennis Stevense, heeft sinds deze week ook een iPad-versie. Met de app raadpleeg je de vertrektijden van treinen op Nederlandse stations, plan je reizen en bekijk je storingen. Dezelfde functionaliteit als de iPhone-versie maar dan groter. Lees ons artikel over Trein 2.

Telegram

Berichten-app Telegram kreeg deze week weer een grote update. Hierin vind je onder meer nieuwe opties voor fotobewerking zoals het toevoegen van een onderschrift. Ook kun je stickers markeren als favoriet en zijn er nieuwe groepsopties toegevoegd. Maar dat zijn slechts enkele van de nieuwe functies. Meer daarover lees je in ons artikel over Telegram.

Rabobank

Als eerste bank in Nederland ondersteunt Rabobank sinds deze week de naamcheck voor IBAN-nummers. Daarbij wordt gecontroleerd of de naam die je hebt ingevoerd wel overeenkomt met het IBAN-nummer. Hiermee moet fraude voorkomen worden. Daarvoor hoef je overigens de app niet te updaten. In de loop van dit jaar zullen andere Nederlandse banken het voorbeeld van de Rabobank volgen. Lees ons artikel over de IBAN-naamcheck van Rabobank.

VLC

In iOS 11 en macOS High Sierra, die inmiddels steeds dichterbij komen, stapt Apple over op het nieuwe HEVC-videoformaat dat zorgt voor betere compressie en minder opslagruimte vereist. De populaire mediaspeler VLC is alvast klaar voor het nieuwe formaat en ondersteunt vanaf nu hardware-decodering van HEVC. Ook zijn er in de laatste update nog wat andere functies toegevoegd. Lees ons artikel over VLC.

Tips

Zoals gezegd laat de definitieve versie van iOS 11 niet heel lang meer op zich wachten. Aankomende dinsdag weten we op welke datum we de update mogen verwachten. Apple gebruikt de Tips-app voor iOS alvast om wat nieuwe functies van iOS 11 onder de aandacht te brengen, al valt de uitleg wel wat tegen. Lees ons artikel over de Tips-app.

Google Backup & Sync

In juli verscheen de nieuwe Backup & Sync-app van Google die uiteindelijk de Google Drive-app zal vervangen. Deze week verscheen een update die de app alvast gereedmaakt voor macOS High Sierra, dat later deze maand wordt verwacht. De app ondersteunt nu het nieuwe AFPS-bestandssysteem, dat voor SSD’s standaard wordt in het nieuwe besturingssysteem. Voor zakelijke gebruikers verandert er ook het een en ander. Meer daarover lees je in ons artikel over Google Backup & Sync.

Downloaden: via de website van Google

YouTube

De YouTube-app voor iOS heeft deze week ondersteuning gekregen voor ReplayKit. Met deze functie, die sinds iOS 10 aanwezig is, kun je vanaf je iPhone, iPad of Apple TV video’s streamen van games. Daarbij wordt ook audio en microfoongeluid opgenomen. Er gelden wel enkele beperkingen. Zo moet je een bepaald aantal YouTube-abonnees hebben. Meer hierover lees je in ons artikel over YouTube.

Google Maps

In de meest recente update van Google Maps, die deze week verscheen, is een bijzondere nieuwe functie toegevoegd. Daarmee kun je hemelsbrede afstanden meten, bijvoorbeeld als je wilt weten wat de precieze afstand is tussen twee punten op de kaarten. In onze tip over Google Maps leggen we uit hoe het precies werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.