VLC Media Player

VLC videospeler is al klaar voor HEVC-videoformaat van iOS 11

De populaire video-app VLC is aangepast voor hardware-decoding van HEVC (H.265), het videoformaat dat Apple in iOS 11 invoert.

Goed nieuws voor mensen die graag video’s kijken met de VLC-app op iPhone, iPad, Apple TV en Apple Watch. De populaire videospeler is al aangepast voor het HEVC-videoformaat waar Apple in iOS 11 naar gaat overstappen.

VLC klaar voor HEVC

Het is al de zevende VLC-update van dit jaar. Maar terwijl eerdere updates vooral bugfixes bevatten, is deze nieuwe versie 2.8 een stuk interessanter. Deze biedt namelijk ondersteuning voor de hardware-decoering van HEVC-video’s. Dit is het videoformaat dat Apple in iOS 11 en macOS High Sierra gaat invoeren. Het is de opvolger van H.264 en wordt ook wel H.265 genoemd.

VLC heeft nog meer handige nieuwe functies toegevoegd. Zo kan Bonjour nu ook SMB-shares ontdekken. SMB, dat staat voor Server Message Block, is een protocol voor het delen van bestanden, printers, seriële poorten en andere communicatiekanalen tussen computers. Het dateert al uit 1985 en wordt ook op de Mac gebruikt bij communicatie tussen twee computers, terwijl daarnaast ook het AFP (Apple File Protocol) wordt gebruikt.

VLC update HEVC

Je kunt met de verbeterde app makkelijk een sprong vooruit maken in de tijdlijn door erop te dubbeltikken. En er is een shuffle-functie voor als je niet weet wat je wilt kijken. Er is tenslotte nog een verbeterde sleeptimer, voor als je tijdens het video kijken vaak in slaap valt. Misschien is het dan een idee om je videocollectie wat interessanter te maken.

VLC heeft veel instellingen
Met de VLC-speler voor iOS kun je video’s afspelen vanaf een Mac en andere computers in het netwerk. Je vindt in de app zelf een hoop instellingen, maar ook in de algemene Instellingen-app kun je een hoop aanpassingen doen, waardoor het een erg veelzijdige app is. We wachten nog op de blogposting van ontwikkelaar Felix Paul Kühne, die meestal uitgebreid uitlegt wat er nieuw is in de app en waarom is gekozen voor deze vernieuwingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2017, 15:22
Categorie Apps
Onderwerp vlc
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.