Heel Holland Bakt-logo

Review: Met de Heel Holland Bakt-app maak je de recepten uit het tv-programma na

Bak zelf alle lekkernijen uit de show!

In de Heel Holland Bakt-app vind je recepten van het tv-programma. Bak zelf de taarten, koekjes en gebakjes met de recepten, video's, boodschappenlijsten en handige timers.

Heel Holland Bakt is weer begonnen! En dat betekent dat we ook weer thuis aan de slag kunnen gaan met het maken van allerlei (mis)baksels. In de nieuwe Heel Holland Bakt-app vind je de recepten van de taarten en gebakjes die de deelnemers hebben gemaakt.

Heel Holland Bakt-app

Heel Holland Bakt-app

Om meteen maar met de (oven)deur in huis te vallen: het zijn niet allemaal moeilijke recepten die je in de app vindt. Zo worden de chocoladezoenen waar de deelnemers nogal mee aan het worstelen waren betiteld als ‘Makkelijk’ in de app. Ook de knalroze/groene Rosegarden Cake van deelnemer Rik en de Pink Passion-taart van Vanessa zijn makkelijk te maken, zo vinden de makers van de app. Alle recepten zijn ingedeeld in de categorieën Taart, Koekjes, Hartig, Cake, Brood en Bakvideo’s. Voor de echte durfals zijn er ook nog recepten voor ‘Experts’, die er op het eerste gezicht niet eens zo moeilijk uit zien. Roomhoortjes, pasteitjes en vlechtbrood, het lijkt allemaal niet zo moeilijk, zeker als je de bakvideo’s op de voet volgt. Jannie en Robèrt leggen het allemaal duidelijk uit.

Heel Holland Bakt: recepten

Handige boodschappenlijst en timers
Bij elk recept kun je een hartje aantikken om toe te voegen aan je persoonlijke favorieten. Je kunt ook op een grote blauwe knop ‘Toevoegen aan lijstje’ drukken om de ingrediënten keurig terug te zien op je boodschappenlijst. Handig daarbij is dat de ingrediënten per recept worden gesorteerd, dus mocht je de ‘moeilijke’ brioche bij nader inzien niet willen maken en de ‘makkelijke’ bokkenpootjes wel, dan zie je precies welke ingrediënten je nodig hebt (hee, die bokkenpootjes waren toch ook best lastig?). Je kunt ze per item afvinken. Ook heel handig is de ingebouwde timer, die in de receptomschrijving te vinden is. Je kunt dus binnen de app een timer instellen, die dan al op de juiste tijdsduur is ingesteld. Het werkt alleen als je de app toestemming hebt gegeven om notificaties te sturen.

Heel Holland Bakt boodschappenlijst

Leuk is dat je de taarten die de deelnemers in de uitzending van afgelopen weekend hebben gemaatk meteen kunt namaken, inclusief ingrediënten en instructies. Bij de technische opdracht (afgelopen weekend de chocoladezoenen) krijg je in tegenstelling tot de deelnemers wél de volledige instructies, waardoor het hopelijk niet kan mislukken. Ben je klaar, dan kun je een foto van je baksel maken en opslaan in de app. Vervolgens kun je er een leuk #HHB-frame omheen zetten en delen op sociale media. Op onderstaande foto hebben we een beetje gesjoemeld met koekjes uit de fabriek, maar het gaat om het idee:

Heel Holland Bakt foto maken

De app maakt gebruik van een vrij groot lettertype, dat niet te wijzigen is. De enige instelling is het in- en uitschakelen van de notificaties.

Score

8

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt

gratis

Voordelen +

  • Duidelijke video's voor de moeilijke recepten
  • Leuke frames om je bakfoto te delen
  • Goed uitgevoerde receptenapp met boodschappenlijst per bakproject
  • Handige timers, zodat je de app niet hoeft te verlaten

Nadelen

  • Lettertype niet aanpasbaar

Conclusie Heel Holland Bakt-app

De Heel Holland Bakt-app is op zich al een fijne app voor mensen die van bakken houden. Het bevat een leuke collectie bakrecepten in verschillende categorieën, met handige functies zoals timers, boodschappenlijstje en instructievideo’s. Ben je fan van het programma, dan is het helemaal leuk, want je kunt de recepten waar je de deelnemers mee hebt zien worstelen zelf namaken en jezelf trots voelen als je iets gemaakt hebt dat er net zo professioneel (of misschien zelfs beter!) uitziet dan wat er op tv werd vertoond. Het is een geslaagde manier om in te spelen op de populariteit van het programma, maar het is wel te hopen dat de app tussen de tv-seizoenen door ook nog wordt onderhouden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2017, 14:20
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerpen koken, recepten
Devices iPad, iPhone
Software iOS 10, iOS 11, iOS 12, iOS 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.