Apple TV 4K

Nieuwe 4K Apple TV stelt eisen aan je internetverbinding

De Apple TV 5 werkt alleen met 4K-streaming als je een stabiele internetverbinding van 15Mbps of meer hebt. Ook is er meer bekend over resolutie en kleuren.

De volgende generatie Apple TV werkt met 4K, maar vereist daarvoor wel een minimale snelheid van je internetverbinding. Je hebt een stabiele verbinding van minimaal 15 Mbps nodig om 4K-content te kunnen streamen.

Apple TV 4K

Het blijkt uit de code van iOS 11 GM, de Golden Master die Apple officieel pas vanaf dinsdag wilde verspreiden aan ontwikkelaars. De code bevat de veelzeggende codestring ‘NetworkNo4KForYouSubtitle’ met de tekst: “Je internetverbindingssnelheid kan onder 15Mbps zijn gezakt, of er kan een probleem zijn met je thuisnetwerk”.

4K eisen Apple TV 5

Schermresolutie en kleuren
Ook staat er in de firmware informatie over de schermresoluties en kleuropties. De vijfde generatie Apple TV zal een uitvoer hebben van 2160p UHD en werkt zowel met Dolby Vision als met HDR10, zoals eerder al was gelekt. Ook is Chroma subsampling aanwezig. Dit is een vorm van compressie waarbij de kleurinformatie wordt beperkt en het is beschikbaar in 4:2:0, 4:2:2 en 4:4:4 voor HDR10 en standaard YCbCr. Eerder lekten er via de HomePod-firmware al verwijzingen naar het HLG (Hybrid Log-Gamma)-formaat.

Tijdens het media-evenement op 12 september gaat Apple de nieuwste Apple TV 5 onthullen. Lang niet alle details daarvan zijn al gelekt. Uiteraard houden we je dinsdagavond op de hoogte van alle nieuwe functies en informatie over prijs en beschikbaarheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2017, 13:30
Categorie iDevices
Onderwerpen 4k, apple tv 4k
Device Apple TV 4K

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.