Nieuwe 4K Apple TV stelt eisen aan je internetverbinding

De Apple TV 5 werkt alleen met 4K-streaming als je een stabiele internetverbinding van 15Mbps of meer hebt. Ook is er meer bekend over resolutie en kleuren.

De volgende generatie Apple TV werkt met 4K, maar vereist daarvoor wel een minimale snelheid van je internetverbinding. Je hebt een stabiele verbinding van minimaal 15 Mbps nodig om 4K-content te kunnen streamen.


Apple TV 4K

Het blijkt uit de code van iOS 11 GM, de Golden Master die Apple officieel pas vanaf dinsdag wilde verspreiden aan ontwikkelaars. De code bevat de veelzeggende codestring ‘NetworkNo4KForYouSubtitle’ met de tekst: “Je internetverbindingssnelheid kan onder 15Mbps zijn gezakt, of er kan een probleem zijn met je thuisnetwerk”.

4K eisen Apple TV 5

Schermresolutie en kleuren
Ook staat er in de firmware informatie over de schermresoluties en kleuropties. De vijfde generatie Apple TV zal een uitvoer hebben van 2160p UHD en werkt zowel met Dolby Vision als met HDR10, zoals eerder al was gelekt. Ook is Chroma subsampling aanwezig. Dit is een vorm van compressie waarbij de kleurinformatie wordt beperkt en het is beschikbaar in 4:2:0, 4:2:2 en 4:4:4 voor HDR10 en standaard YCbCr. Eerder lekten er via de HomePod-firmware al verwijzingen naar het HLG (Hybrid Log-Gamma)-formaat.

Tijdens het media-evenement op 12 september gaat Apple de nieuwste Apple TV 5 onthullen. Lang niet alle details daarvan zijn al gelekt. Uiteraard houden we je dinsdagavond op de hoogte van alle nieuwe functies en informatie over prijs en beschikbaarheid.

Apple TV 4K

De Apple TV 4K is de krachtigste en meest geavanceerde Apple TV in het assortiment. Er zijn drie versies: de Apple TV 4K uit 2017, de Apple TV 4K uit 2021 en de nieuwste Apple TV 4K uit 2022. Het 2022-model heeft een snellere A15-chip en ondersteuning van HDR10+. Hij komt in twee uitvoeringen: 64GB met alleen wifi en 128GB met zowel wifi, Ethernet en Thread. Behalve voor HDR10 en Dolby Vision, ondersteunt de Apple TV 4K ook Dolby Atmos voor beter geluid. De Apple TV 4K wordt geleverd met de vernieuwde aluminium Siri Remote, die uitgerust is met usb-c. Alles over de Apple TV kopen lees je in onze round-up.

Apple TV 4K

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.