Treinspoor

Trein 2 op de iPad verschenen: plan je treinreizen op groot formaat

De app Trein 2 is nu ook op de iPad te gebruiken, zowel staand als liggend. Plan je treinreizen op een groter formaat.

Voor mensen die met hun iPad reizen is er nu ook een iPad-versie van de Trein 2-app, de opvolger van de ooit zo populaire Trein-app van Dennis Stevense.

Trein 2 op de iPad

Trein 2 voor iPad

Dennis is al lang niet meer bij Trein 2 betrokken, maar twee andere ontwikkelaars hebben het design van de app ‘geadopteerd’ en zijn ermee verder gegaan. In 2016 leidde dat tot de nieuwe app Trein 2 en nu is er ook een bijbehorende iPad-versie, ook nu weer met het icoontje van de stationsklok.

Trein 2 voor iPad: vertrektijden

In de app zie je op basis van het dichtstbijzijnde treinstation welke reizen je kunt ondernemen. Hiervoor moet je de app wel toegang geven tot je locatie. Zo niet, dan toont de app de eerstvolgende vertrekkende treinen op Utrecht, Amsterdam en Rotterdam Centraal. Tik je op één van deze stations, dan zie je een lange lijst van de 45 eerstvolgende vertrekkende treinen, inclusief eventuele vertraging en andere bijzonderheden. De app is zowel staand (portret) als liggend (landschap) te gebruiken. Tik je op één van de treinreizen, dan krijg je een overzicht met vertrekspoor, ritnummer en alle tussengelegen stations, met het tijdstip en het perron van aankomst. Zijn er treinen uitgevallen of wordt de rit maar deels uitgevoerd, dan krijg je die informatie ook te zien.

Trein 2 instellingen op iPad

Op een apart tabblad kun je alle storingen bekijken en met de planner voeg je je opgeslagen reizen toe, zodat je ze later makkelijker kunt raadplegen. Via de instellingen heb je nog wat meer mogelijkheden, zoals het tonen van een storingen-badge, het al dan niet tonen van hogesnelheidstreinen en het tonen van verschillende prijzen met korting, eerste/tweede klasse en enkele reis en retour. Zo kun je de weergave van de prijzen aanpassen aan jouw situatie.

De app is gratis te gebruiken, maar je kunt de ontwikkelaars ‘sponsoren’ door €0,99 per maand te betalen. Zoals de ontwikkelaars aangeven op het instellingenscherm: het is een vrijetijdsproject, dat ze naast hun betaalde werk als appontwikkelaar doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2017, 11:40
Categorie Apps
Onderwerp trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.