Telegram-update groepsfuncties

Telegram breidt functies voor groepsgesprekken en stickers uit

Telegram heeft de functies voor groepsgesprekken, fotobewerking en stickers uitgebreid. Je ziet nu makkelijker wie iets tegen jou heeft gezegd in een groepsgesprek.

Telegram heeft meer functies gekregen voor fotobewerking, groepsgesprekken en stickers. Daarmee onderscheidt de app zich op nog meer punten van concurrent WhatsApp.

Telegram-update groepsfuncties

Telegram: meer fotobewerking, groepsfuncties meer

In versie 4.3 van Telegram vind je behoorlijk wat verbeteringen, zoals meer opties voor fotobewerking. Als je een afbeelding knipt en plakt kun je meteen een onderschrift toevoegen en de foto bewerken. Maar er is meer. Je kunt nu je favoriete stickers markeren met een ster, zodat ze snel terug te vinden zijn in het vernieuwde stickerpaneel. Ook kun je stickerbundels voor de hele groep toevoegen, zodat alle leden van de groep (met meer dan 100 leden) ze in de chats kunnen plakken. Voor mensen die graag in groepen communiceren zijn er meer functies. Zo kun je de ongelezen vermeldingen snel terugvinden dankzij het @-icoon in het chatoverzicht. En met de nieuwe @-knop kun je makkelijker bladeren door de nieuwe vermeldingen en antwoorden die aan jou zijn gericht.

Telegram-update groepsfuncties

Er zitten nog meer kleine, handige verbeteringen in. Zo kun je nu snel wisselen tussen de huidige en alle andere chats met de hashtag-zoekfunctie. Bel je regelmatig met Telegram, dan zie je met een nieuw icoontje voortaan de signaalsterkte van je gesprek. Mensen die de livestreamdienst Twitch gebruiken kunnen voortaan volledige uitzending via de app volgen. Dat kan handig zijn als je met een vriend over de livestream wil praten, omdat je met de nieuwe PiP-modus (Picture-in-Picture) gelijktijdig kunt chatten én de stream bekijken. De video blijft dus in beeld terwijl je chat. Ten slotte heeft Telegram ook nog de mogelijkheid toegevoegd om originele webpagina’s in de Safari-browser te bekijken, dankzij de nieuwe knop ‘Instant View’.

Telegram laat met deze functies zien dat ze continu bezig zijn om de app verder te verbeteren en daarbij lopen ze vaak voor op WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2017, 11:14
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.