OLED scherm op iPhone.

Analist voorspelt nieuwe naamgeving: vanaf dit jaar gewoon ‘iPhone’ [poll]

Volgens een analist gaat Apple dit jaar stoppen met het nummeren van de iPhones. Na de iPhone 8 komt er dan geen 8s of 9, maar kortweg 'iPhone' net als bij de iPads. Maar hoe geloofwaardig is dat?

Er is in het verleden al veel vaker gesuggereerd dat Apple gaat stoppen met het nummeren van de iPhone-modellen. Bij de MacBooks is dat al jarenlang zo en ook bij de iPad is Apple inmiddels overgestapt op de korte aanduiding ‘iPad’. Welk model het is kun je afleiden uit het jaartal: de iPad 2017 is van vorig jaar, de iPad 2018 is van dit jaar. In het verlengde daarvan zou je ook over de iPhone 2018 kunnen spreken, tenminste als de voorspellingen van analist Robert Cihra uitkomen.


Cihra is werkzaam bij investeringsfirma Guggenheim en denkt dat Apple de naamgeving van de iPhone dit jaar radicaal gaat veranderen. De 2018 iPhone gaat gewoon ‘iPhone’ heten, zonder verdere aanduiding. Maar het geldt alleen voor het model met LCD-scherm. De OLED-iPhones zullen namen krijgen zoals iPhone X Plus en voor de opvolger van de iPhone X zal Apple dan nog iets anders moeten verzinnen. Maar het kan ook zo zijn dat Apple de naam X gewoon blijft hanteren voor het 5,8-inch topmodel.

De naamgeving wordt dan: iPhone, iPhone X en iPhone X Plus.

Bij de tablets is de ‘iPad’ het basismodel en dat staat ook te gebeuren bij de iPhones, denkt Cihra. Het is alleen de vraag of dat verwarring gaat veroorzaken. Iedereen weet bij een iPhone 5s meteen om wat voor toestel het gaat, zelfs als je niet zo heel thuis bent in het assortiment van Apple. Wat vind jij? Laat je mening achter in onderstaande poll of in de reacties!

Volgens geruchten gaat Apple dit jaar drie nieuwe iPhones onthullen: een opvolger van de iPhone X met 5,8-inch OLED-scherm, een 6,5-inch OLED iPhone X Plus met vrijwel dezelfde specs maar een groter scherm en een goedkoper 6,1-inch LCD-model dat voor een grotere groep gebruikers interessant is. Dit toestel bevat waarschijnlijk veel functies die je nu al in de iPhone X vindt. Daarnaast zitten we nog te wachten op een iPhone SE 2, die qua naamgeving helemaal buiten het stramien valt.

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2018, 10:38
Categorie Geruchten
Onderwerp 2018 iPhone
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.