Gmail vernieuwd

Google gaat Gmail-app voor iOS ook vernieuwen, Inbox-app blijft bestaan

Geleidelijke uitrol van nieuwe functies

De Gmail-app voor iOS krijgt een compleet nieuw uiterlijk en nieuwe functies, zoals notificaties met hoge prioriteit. Dat betekent echter niet dat de Inbox-app het veld moet ruimen, want de zoekgigant belooft dat de app ook in de toekomst nog updates krijgt - waaronder eentje voor de iPhone X.

Google heeft twee mobiele apps om je mail te regelen: de slimme app Inbox (ontstaan uit een overname) en de wat simpeler uitgevoerde app Gmail. Daar gaat verandering in komen: Gmail krijgt een compleet redesign en nieuwe functies, waardoor beide apps op hetzelfde niveau komen. Woensdag onthulde Google een compleet nieuwe webinterface voor Gmail en veel nieuwe functies zullen ook in de mobiele app terecht komen. Het kan alleen wel een paar maanden duren voordat functies zoals ‘snooze’ en waarschuwing voor gevaarlijke mail zijn overgezet. Ondertussen blijft Inbox ook gewoon bestaan.

Inbox by Gmail blijft bestaan

Inbox by Gmail is een alternatief voor de normale manier waarop we e-mail versturen, door je mailbox te beschouwen als een soort takenlijst. Je kunt berichten snoozen, zodat ze op een later moment weer tevoorschijn komen. Ook zitten er slimme functies in, zoals het automatisch verzamelen van alle e-mails met facturen. Met alle veranderingen die bij Gmail op stapel staan, was je misschien bang dat Inbox gaat verdwijnen. Functies zoals snoozen zitten immers straks ook in de ‘gewone’ app. Maar dat gaat niet gebeuren.

Google Inbox in de hand

Inbox by Gmail heeft volgens het bedrijf eigen toepassingen en een eigen doelgroep. Het zal dan ook gewoon blijven bestaan. Wel zal Google met nieuwe functies experimenteren in de Inbox-app, zoals ze voorheen ook al deden. Pas als een slimme functie simpel genoeg is voor de gewone gebruiker zal het worden overgenomen in de normale Gmail-app.

De Inbox-app krijgt binnenkort bovendien een update voor de iPhone X, zo heeft Google laten weten.

Vernieuwde Gmail-app

De vernieuwingen bij Gmail zullen pas gaandeweg merkbaar zijn voor iPhone- en iPad-gebruikers. Op het web kun je nu al berichten snoozen, smart replay’s geven en bijlagen openen zonder in een hele stroom aan berichten te moeten duiken. Bij mogelijk gevaarlijke mail krijg je een melding en Gmail helpt je ook herinneren dat je nog oude e-mail moet beantwoorden.

Gmail oude email beantwoorden

De meeste wijzigingen die zijn aangekondigd richten zich op de webinterface, maar in de mobiele apps voor iPhone en iPad zal een deel van die nieuwe functies ook gaandeweg beschikbaar komen. Het kan alleen wel een tijdje duren, want Google heeft een geleidelijke uitrol gepland.

Gmail vernieuwde app

Op het web kun je de nieuwe Gmail proberen, maar heb je ook nog de mogelijkheid om terug te gaan naar de klassieke indeling. In de app zal dat wat moeilijker gaan. Vandaar dat Google gebruikers voorzichtig aan de vernieuwingen wil laten wennen en niet meteen de schakelaar omgooit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2018, 8:52
Categorie Apps
Onderwerpen email, gmail, google, inbox
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.