Foto's op iCloud.com krijgt nieuwe indeling

Foto’s op iCloud.com krijgt nieuwe indeling met zijbalk

Apple heeft de betaversie van iCloud Foto's een opknapbeurt gegeven, met een lijst van albums in de zijbalk en een miniaturenbalk om snel door foto's te bladeren.

Apple gaat de iCloud Foto’s-webapp een nieuwe indeling geven. Er komt een zijbalk bij en onderin het scherm zie je een balk met miniaturen waar je snel doorheen kunt bladeren. Deze indeling is al aanwezig in de Foto’s-app op de Mac.

Foto's op iCloud.com krijgt nieuwe indeling

Nieuwe indeling voor iCloud Foto’s

De nieuwe indeling is te zien op beta.icloud.com. Apple test daar nieuwe functies, voordat ze op de algemene site beschikbaar komen. Iedereen kan naar beta.icloud.com gaan om te zien wat er is veranderd, zonder dat je betatester hoeft te zijn. Je logt in met je gebruikelijke accountgegevens. De wijzigingen werden ontdekt door een Braziliaanse site en zijn niet erg ingrijpend, vooral omdat de indeling hetzelfde is als op de Mac.

Bij het bekijken van een foto verschijnt er een horizontale balk met foto’s onderin beeld waar je met de pijltjestoetsen doorheen kunt bladeren. Het zorgt dat je tussen foto’s kunt bladeren zonder steeds weer terug te gaan naar de rasterweergave. Ook kun je horizontaal door de miniaturen bewegen door te vegen op het trackpad. Aan de linkerkant zijn nu albums te zien. Toch loopt de online weergave nog steeds achter op de Foto’s-apps voor Mac en iOS. Je kunt er bijvoorbeeld geen Aandenkens mee bekijken of gezichten van mensen laten herkennen. Ook het herkennen van objecten en situaties zoals strand, bergen en bos, is nog niet terug te vinden in de iCloud.com. Wel heeft de webapp nu menuopties bovenin het scherm gekregen en zijn de knoppen voor het uploaden en downloaden van foto’s iets aangepast. De webapp bevat ook wat eenvoudige knoppen voor de Touch Bar.

Je kunt het zelf bekijken op beta.icloud.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2016, 16:59
Categorie Diensten
Onderwerpen foto's, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.