Amazon Echo Plus wit

Amazon Alexa-app nu ook in Nederlandse App Store

De Amazon Alexa-app is nu ook in Nederland en België te downloaden. Daardoor wordt het makkelijker om je Amazon Dot of Echo werkend te krijgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Amazon Echo Plus wit

Baal je dat de HomePod-speaker nog niet in de winkel ligt en overweeg je daarom een Amazon Alexa-speaker? Installeren van de bijbehorende app is een stuk gemakkelijker geworden, want de Amazon Alexa-app is nu ook in de Nederlandse en Belgische App Store te vinden. Maar betekent het ook dat de slimme speakers snel naar Nederland komen?

Amazon Alexa-app makkelijker downloaden

Voorheen moest je voor de Amazon Alexa-app een Amerikaans iTunes-account gebruiken. Toen we een paar maanden geleden op de iCulture-redactie een Amazon Dot kochten, kostte het nog heel wat moeite om alles werkend te krijgen. Maar Amazon lijkt het makkelijker te willen maken, door in ieder geval de app in meer landen beschikbaar te stellen. Wel zit je nog steeds vast aan de ondersteunde talen, dus Engels of Duits.

Je kunt momenteel kiezen uit de volgende speakers:

* Wordt niet verzonden naar Nederland

Amazon Echo Plus in de huiskamer

Vooral het goedkoopste model kan leuk zijn om mee te experimenteren, maar verwacht er niet te veel van. Zo werken veel ‘skills’ niet in Nederland en België. Aanvankelijk kon je ook nog niet vragen naar het weerbericht of de verkeerssituatie in jouw woonplaats, maar dat is sinds kort wel mogelijk (uiteraard in het Engels). Ook is de assistent vaak niet in staat om ingewikkelde vragen te beantwoorden en is er geen multiroom-ondersteuning. Als je de speaker wilt gebruiken voor het luisteren van muziek, dan is het goed om te weten dat de audiokwaliteit niet zo goed is als een Sonos of een andere ‘echte’ speaker. Als alternatief zou je de Sonos One (zie review) in huis kunnen halen voor €229, die ook ondersteuning voor Alexa heeft. Maar die functie is standaard op regioniveau geblokkeerd, dus je zult wat moeite moeten doen om dit werkend te krijgen.

Alexa in het Nederlands?

Of Amazon Alexa binnenkort Nederlands en Vlaams spreekt, is een groot vraagteken. Momenteel werkt de assistent alleen in het Engels, Duits en Japans. De kans dat een kleine taal zoals Nederland nu wordt toegevoegd is niet zo groot. Amazon zal eerder kiezen voor Frans, Spaans, Chinees en andere talen waarmee ze in één klap een groot gebied kunnen afvinken.

Er gaan al jaren geruchten dat Amazon naar Nederland wil komen, maar het bedrijf lijkt voor een andere strategie te hebben gekozen: ze bedienen Nederland vanuit Duitsland en er worden steeds meer diensten toegevoegd die het winkelen voor Nederlanders aantrekkelijker moeten maken. Zo is sinds begin november Amazon Prime mogelijk, waarmee je een deel van je bestellingen gratis thuisbezorgd krijgt. Een groot deel van de site is in het Nederlands vertaald en iDeal is onlangs toegevoegd als betaalmethode. Volgens cijfers weten Nederlanders Amazon wel te vinden: Amazon staat op nummer 6 in de lijst van meestbezochte webwinkels. Nederlanders kopen jaarlijks voor 250 miljoen euro bij Amazon Duitsland, al wil het bedrijf die cijfers niet bevestigen.

Tipgever: Sander, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2017, 14:45
Categorie Accessoires
Onderwerp amazon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.