carplay

Alpine gaat CarPlay voor huidige auto’s geschikt maken

Automerk Alpine gaat CarPlay voor bestaande auto's mogelijk maken. Alpine werkt aan een CarPlay-oplossing van zo'n 500 dollar.

carplayApple’s CarPlay is een mooie ontwikkeling voor mensen die over een jaar een nieuwe auto willen kopen. Maar voor veel gewone stervelingen is het ondoenlijk om elk jaar een auto te kopen. Voor die groep mensen denkt Alpine de oplossing te kunnen bieden. Deze fabrikant van auto-accessoires heeft laten weten dat ze als eerste een CarPlay-oplossing voor bestaande auto’s gaan maken.


Volgens het Japanse zakenmagazine Nikkei is Alpine van plan om de CarPlay-oplossing in Europa en de VS te gaan aanbieden voor een prijs tussen 500 en 700 dollar. Het systeem werkt met een 7-inch beeldscherm en maakt via een Lightning-kabel verbinding met een iPhone 5 of nieuwer toestel. Het Alpine-systeem vervangt het normale navigatiesysteem dat in veel auto’s wordt geleverd. Ook andere CarPlay-functies zoals bellen, het versturen van berichtjes en het afspelen van muziek zou moeten werken. Accessoirebedrijf Clarion wekte ook al de indruk dat ze CarPlay beschikbaar wil maken voor de aftermarket (dus huidige automodellen). Het bedrijf zou samenwerken met Apple om het SmartAccess-infotainmentsysteem in de auto geschikt te maken voor CarPlay.

Lees ook ons Dossier CarPlay

CarPlay is een pas aangekondigde oplossing van Apple, die voorheen bekend stond onder de naam iOS in the Car. Met CarPlay kun je allerlei smartphonefuncties bedienen, zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen. Autofabrikanten zoals Mercedes-Benz, Volvo, BMW, Ford, GM en Honda hebben al beloofd om CarPlay te gaan gebruiken. Volkswagen heeft een eigen systeem met de naam MirrorLink, die momenteel alleen met Android werkt (iPhone-ondersteuning komt eraan). Audi is een van de weinig merken die niet meedoet aan CarPlay, maar voor een samenwerking met Google heeft gekozen. CarPlay is al terug te vinden in iOS 7, waar je een schakelaar vindt om CarPlay te blokkeren. Nu alleen nog even een geschikte auto uitzoeken.

carplay-navigatie-apple-maps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 8:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.