Makkelijker zwanger raken met Tempdrop-sensor en apps

De Tempdrop sensor meet je lichaamstemperatuur continu en geeft via iPhone-apps aan wanneer de kans op zwangerschap het grootst is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tempdrop-sensorAls je moeite hebt met zwanger raken, kan het helpen om je lichaamstemperatuur te meten. Maar je moet het dan wel gestructureerd doen: elke ochtend op hetzelfde moment en op dezelfde plek op je lichaam. De Tempdrop is een sensor die dat voor je regelt en die je als een armband draagt. Terwijl je slaapt bepaalt de sensor je basale lichaamstemperatuur, de laagste temperatuur gedurende 24 uur.

De data kan vervolgens worden ingelezen in apps zoals Kindara, OvuView, My Days, Menstrual Calendar en LadyTimer, allemaal apps waarmee je je maandelijkse cyclus in de gaten kunt houden en je meest vruchtbare dagen kunt bepalen. Via Indiegogo kun je voor $50 een Tempdrop-sensor bestellen. De eerste leveringen vinden vanaf oktober 2014 plaats, dus het kan gebeuren dat je dan al lang zwanger bent.

De basale lichaamstemperatuur bereik je zo’n twee uur voordat je wakker wordt. Niemand heeft dan zin om de wekker te zetten, maar als een sensor het automatisch voor je doet, kan dat een uitkomst zijn. De temperatuurmeting kan trouwens ook handig zijn voor mensen met medische problemen, zoals een problemen met de schildklier. De sensor meet continu je temperatuur, berekent daaruit de BBT en geeft aan op welk tijdstip de temperatuur omlaag ging. De Tempdrop kan dankzij een ingebouwde bewegingssensor ook meteen je lichaamsbewegingen meten tijdens het slapen en wordt daarmee een alternatief voor apps zoals Sleep Cycle. Huidtemperatuur en temperatuur van de kamer meet de Tempdrop ook, zodat het voor veel meer mensen interessant kan zijn dan vrouwen die zwanger willen worden.

Nu zijn er al diverse fitnessapparaatjes waarmee je ook temperatuur kunt meten, maar Tempdrop is veel nauwkeuriger. Dat is ook wel nodig, want om de ovulatie te kunnen meten is een nauwkeurigheid van 0,1 graad Celsius vereist. Dat de makers van Tempdrop zelf geen app hebben ontwikkeld is een bewuste keuze. Zo kun je zelf kiezen welke app je het best bevalt. Opladen hoeft niet en je hoeft ook niet bang te zijn voor straling, want data-uitwisseling via Bluetooth 4.0 werkt alleen wanneer je er zelf om vraagt.

Meer info: Indiegogo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen quantified self, sensor, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.