Toekomst: Gofor laat je drones inhuren via iPhone-app

Gofor laat je drones bestellen via een iPhone-app. Een drone kan taken uitvoeren, zoals kijken hoe druk het is of een plek bezet houden.

gofordrones ipadIedereen heeft wel eens gehoord van drones, onbemande vliegtuigjes die je voor allerlei taken kunt inzetten. Ze zouden in de toekomst kunnen worden gebruikt voor het bezorgen van pakketjes, maar je kunt ze ook allerlei andere klussen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld op verkenning gaan in een mijnenveld, zonder dat mensenlevens in gevaar komen. Of burgers bespioneren, in samenlevingen waar privacy niet meer bestaat. Maar niet iedereen kan zich een eigen drone veroorloven. Vandaar dat Gofor een slimme oplossing heeft bedacht: drones op bestelling. Via een app huur je tijdelijk een drone, die je kunt inzetten voor een bepaalde klus.

Gofor is dus een soort Uber, maar dan voor drones. Gofor heeft het ontwikkeld als concept, om te laten zien hoe zo’n dienst met drones-op-bestelling zou kunnen werken. Via een app kijk je of er een drone in de buurt is, die beschikbaar is voor het uitvoeren van een taak.

gofor

Een voorbeeld: je gaat meedoen aan een hardloopwedstrijd en wilt graag dat er onderweg foto’s van je worden gemaakt. Geen punt: de drone volgt je gedurende het hele parcours en maakt leuke actiefoto’s. Een ander voorbeeld is dat je een drone erop uit stuurt, om te kijken of het druk is in een bepaald restaurant en of er file staat op het moment dat je naar huis wilt. Dat er ook enge toepassingen mogelijk zijn, laten de bedenkers van Gofor maar even achterwege. Bij de buurvrouw of bij bekende Nederlanders naar binnen gluren is bijvoorbeeld niet helemaal de bedoeling. Een beter voorbeeld dan: je zou een drone erop uit kunnen sturen om een parkeerplaats te zoeken en bezet te houden.

Voor wie zich ondertussen afvraagt hoe ‘echt’ dit is… het is maar een concept. Maar als je onderstaand filmpje bekijkt lijkt het binnen een paar jaar allemaal best haalbaar. Op gofordrones.com vind je meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 9:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.