Amikase & bol.com met AR en VR-app.

Met nieuwe app van bol.com bekijk je hoe meubels in je woonkamer passen

Bol.com heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee je kunt zien hoe een meubelstek er bij jou uit ziet. Met augmented reality plaats je een kast of tafel in je eigen woonkamer.

Amikase & bol.com met AR en VR-app.
Twijfel je of een nieuw meubelstuk wel in jouw interieur past of ben je gewoon benieuwd hoe een nieuwe bank in jouw woonkamer staat? Bol.com heeft in samenwerking met Amikasa een nieuwe app uitgebracht, waarmee je kunt zien of een nieuw meubelstuk wel past. De app maakt gebruik van augmented reality, zodat het meubelstuk in jouw huis staat.

AR en VR in app van bol.com

De nieuwe app Amikasa & bol.com is een samenwerking tussen de twee bedrijven. Amikasa is een van oorsprong Amsterdams met een eigen augmented reality-app voor interieur. Dit concept is nu dus toegepast op de meubels die te koop zijn bij bol.com. Je kunt kiezen uit in totaal zes verschillende categorieën, namelijk tafels, fauteuils, eetkamerstoelen, banken, kasten en lampen. De daadwerkelijke meubels die in de app te bekijken zijn, is slechts een selectie van het complete aanbod.

Amikase & bol.com met meubels.

Via de camera van je iPhone of iPad plaatst de app het meubelstuk vervolgens in jouw woonkamer. Je kunt daarna nog zelf het formaat van het meubelstuk aanpassen, zodat deze waarheidsgetrouw in beeld te zien is. Je kunt echter ook een marker downloaden, die vervolgens printen en op de juiste plek neerleggen. Aan de hand van deze marker, past de app het formaat van het meubelstuk aan, zodat deze precies klopt met de daadwerkelijke afmetingen. De app heeft daarnaast ook nog een virtual reality-stand. Door je iPhone in een VR-bril te stoppen, kun je zo in 360 graden kijken hoe het meubelstuk staat.

Amikase & bol.com met meubel in je eigen huis.

Behalve het bekijken van producten in je kamer, kun je er ook meer over lezen en meteen in je winkelmandje plaatsen. De app stuurt je helaas wel door naar de mobiele website en niet naar de eigen bol.com-app waarmee je artikelen kunt kopen. De app van bol.com en Amikasa is beschikbaar voor zowel de iPhone als de iPad, maar de VR-functie werkt alleen op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.