AirPods doosje

Software-update voor AirPods beschikbaar, bevat kleine bugfixes

Apple heeft een kleine software-update uitgebracht voor de AirPods. Deze update wordt vanaf je iPhone op de gekoppelde AirPods geïnstalleerd en lost kleinere bugs op.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

AirPods doosje
Apple heeft zojuist voor het eerst een software-update voor de AirPods uitgebracht. Het gaat om een kleine nieuwe versie, die de firmware van de AirPods brengt van versie 3.3.1 naar 3.5.1. Volgens AppleInsider gaat het om kleinere bugfixes.

Update 6 februari: Volgens meldingen van iCulture-lezers die last hadden van wegvallend geluid, lost deze update het probleem nog niet op.

Software-update voor AirPods

De software-update voor de AirPods wordt automatisch geïnstalleerd als je verbonden bent met de AirPods. Je kunt de software-versie van de AirPods controleren door het volgende te doen:

  1. Open de AirPods-oplaadcase en hou je iPhone dicht in de buurt. Je krijgt dan het scherm voor de batterijstatus te zien.
  2. Zorg ervoor dat de AirPods in de oplaadcase zitten en verbind deze met een oplader.
  3. Ga nu op de gekoppelde iPhone naar Instellingen > Algemeen > Info. Helemaal onderaan staat nu een kopje AirPods, onder SEID.
  4. Tik hierop en controleer de software-versie.

AirPods firmware-update

De nieuwste versie is dus 3.5.1, terwijl de vorige versie 3.3.1 was. Mocht je nog de oudere versie hebben, dan moet je geduldig afwachten. De update wordt automatisch geïnstalleerd zodra je de firmware-versie bekijkt en je gekoppelde iPhone verbonden is met een Wi-Fi-netwerk.

Apple heeft geen releasenotes van deze kleinere bugfix-update vrijgegeven, waardoor we niet weten welke problemen er met deze update opgelost worden. Het zou in ieder geval gaan om kleinere bugfixes. Of dit te maken heeft met de leeglopende oplaadcase waar gebruikers eerder over klaagden of met verbindingsproblemen tijdens het bellen met de iPhone 6s, is niet bekend.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 06 februari: Update toegevoegd over nog steeds wegvallen van geluid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2017, 11:21
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.