Anti-snore armband

Nederlandse antisnurk-armband voorkomt ook tandenknarsen

De slaaparmband Anti-Snore Wearable voorkomt dat je gaat snurken door te trillen. De bijbehorende app herkent het snurkgeluid.

De Nederlandse startup Sleep.ia heeft een antisnurk-armband ontwikkeld. Vorig jaar november probeerden ze €100.000 op te halen via Kickstarter, maar dat mislukte. Nu is het doel iets bescheidener: €50.000 via Indiegogo – en dat is wél gelukt. De eerste groep krijgt in maart 2017 al een antisnurk-armband geleverd en daarna is de volgende groep voor $89 incl. verzendkosten aan de beurt.

Anti-snore armband

Anti-Snore Wearable

De Anti-Snore Wearable is een armband met trilmotor. Als de bijbehorende iPhone-app hoort dat je snurkt gaat de armband trillen waardoor je (hopelijk) op je andere zij rolt. Het betekent uiteraard wel dat je je iPhone altijd naast je bed moet houden, want daarop staat de app die aan de hand van speciale algoritmes kan vaststellen of je aan het snurken of tandenknarsen bent.

Anti-Snore wearable schematisch

De armband is bedacht door tandarts Michiel Allessie, die eerder de website tandarts.nl bedacht en daarna meerdere bedrijven rondom tandheelkunde oprichtte. Inmiddels is hij als tandarts gespecialiseerd in slaap en heeft hij Sleep.ai opgericht om mobiele gezondheidsproducten te ontwikkelen waarmee je slaapproblemen kunt oplossen. Aanvankelijk maakte hij de app om snurken te detecteren en daarna volgde de bijbehorende wearable.

De Anti-Snore Wearable gaat uit van het idee dat de meeste mensen alleen snurken als ze op hun rug liggen. De armband stimuleert je daarom op je zij te draaien, zodat je luchtwegen vrijkomen.

De armband helpt ook tegen tandenknarsen tijdens het slapen, waar zo’n 8% van alle mensen last van hebben. Biofeedback kan daarbij helpen. De armband trilt wanneer het geluid van knarsende tanden te horen is.

Ook van je snurkprobleem af? Voor nog geen 100 euro doe je mee met de campagne.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2017, 18:17
Categorie Accessoires
Onderwerp slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.