AirPods doosje

Trucje: zo laad je de AirPods-case op met je iPhone

Maar daar heb je wel wat voor nodig

Wist je dat je de oplaadcase van de AirPods ook kunt opladen via je iPhone zelf? Zo zorg je er dus voor dat je altijd opgeladen AirPods op zak hebt, maar daar heb je wel de juiste adapters voor nodig.

AirPods-case opladen via je iPhone

De AirPods zelf laad je op via de meegeleverde oplaadcase. Deze is voorzien van een batterij, waardoor je deze dus ook zelf nog op moet laden. Dit doe je normaal gesproken via de Lightning-ingang onderin, via een gewone Lightning-kabel. Je moet dan echter wel in de buurt zijn van een stopcontact of een USB-aansluiting. Wil je je AirPods-case ook onderweg altijd en overal kunnen laden, dan kan dat ook via je iPhone. Dit ontdekte Twitteraar @Caius, al heb je er wel meerdere adapters voor nodig.

Allereerst vereist het opladen van de case een Lightning-naar-USB-camera-adapter (€35), zodat je het USB-uiteinde van de Lightning-kabel aan je iPhone kan verbinden. Maar dan ben je er nog niet. Als je de oplaadcase op deze manier verbindt, kun je hem na enige tijd niet meer opladen omdat hij teveel stroom vraagt. Je kunt dit vermijden door een zogenaamde USB data blocker, bijvoorbeeld van het merk PortaPow (€6,49). Dit accessoire zorgt er ook voor dat toestellen sneller opladen, maar laat dus ook je AirPods-case opladen via je iPhone.

Deze manier is dus een leuke tip voor mensen die vaak onderweg zijn en daardoor soms niet in de mogelijkheid zijn om de oplaadcase op te laden. Door de adapters en extra kabel is het niet de meest elegante manier, maar als je toch al adapters met je meeneemt, kan dat ene USB-stekkertje er ook nog wel bij.

Het is de tweede keer dat iemand een handig trucje ontdekt heeft met betrekking tot de oplaadcase. Eerder bleek al dat je het AirPods-doosje ook als houder kan gebruiken om je iPhone in horizontale positie in neer te zetten. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je onderweg een filmpje wil kijken, al is het niet altijd even stabiel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2018, 14:53
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.