AirPods Pro naast gewone AirPods

‘Verkoop van AirPods gaat verdubbelen, dankzij succes van AirPods Pro’

Bereid je voor op nog meer witte oortjes op straat. De verkoop van AirPods gaat naar verwachting dit jaar verdubbelen naar 60 miljoen stuks. Vooral de AirPods Pro blijken een reden voor veel mensen om ze aan te schaffen. En met de feestdagen voor de deur is het een mooi cadeau voor jezelf of iemand anders.

Volgens Bloomberg gaan er dit jaar 60 miljoen AirPods over de toonbank. De groei is vooral te danken aan een onverwacht hoge vraag naar AirPods Pro. Apple zou erdoor verrast zijn. Apple’s productiepartners draaien op vol vermogen om genoeg stuks te produceren. Anderen staan te trappelen om Apple te helpen met de productie, al is dat nog niet zo eenvoudig. Er zijn goede wat technische skills voor nodig om aan de eisen van Apple te voldoen.

60 miljoen AirPods in 2019

Inventec Corp. uit Taiwan en Luxshare Precision Industry Co. en Goertek Inc. uit China produceren de AirPods voor Apple. De originele AirPods uit 2016 waren al heel populair en nu er dit jaar twee nieuwe modellen zijn uitgekomen, is dat te merken in de winkel. Bloomberg baseert zich op uitspraken van mensen die inzicht hebben in de productieplannen van Apple.

AirPods Pro los

Apple zal voor de komende feestdagen in ieder geval geen last hebben van Microsoft, want zij hebben de oortjes uitgesteld naar komend voorjaar. Google wil ook nieuwe draadloze oortjes (Pixel Buds, zie foto) uitbrengen, maar wacht hiermee eveneens tot 2020.

Google Pixel Buds 2 vs AirPods 2

Apple is al geruime tijd de marktleider op het gebied van wearables met zo’n 50%. Niet alleen wat draadloze oordopjes betreft, maar ook met de Apple Watch heeft Apple weinig concurrentie te dulden. Er zijn wel wat concurrenten, zoals Sony en Samsung, maar die slaan veel minder aan. Bovendien heeft Apple met de Powerbeats Pro een alternatief in huis, die eveneens in de top 10 staat. Voor Apple zijn de wearables een belangrijke groeimotor, nu er minder vraag is naar iPhones. Juist bij die andere apparaten en accessoires zullen we de komende tijd dan ook de meeste vernieuwingen gaan zien.

Helaas zijn er nog weinig koopjes te vinden voor de AirPods Pro, maar als je voor de feestdagen ze nog aan iemand cadeau wilt geven dan kun je onder andere bij onderstaande winkels terecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.