Dynamische mail maakt Gmail sneller en interactiever

Met Google AMP in Gmail worden pagina's sneller geladen en kun je de interactie aangaan met mails zonder de app te verlaten. iOS-gebruikers kunnen dit vanaf vandaag gebruiken.

Gmail voegt dynamische mail toe aan app

Wie op Google wel eens artikelen opent is misschien gestuit op Google AMP. Dit is een techniek waarmee websites geoptimaliseerd worden voor mobiel gebruik. Deze pagina’s laden snel en zijn goed te gebruiken. Eerder kondigde Google al ondersteuning aan voor AMP in Gmail op het web, en vanaf vandaag begint het bedrijf met de uitrol naar iOS en Android. Deze aankondiging maakte Google gisteravond.

Het voordeel van AMP in Gmail is dat je snel interactie kunt hebben. Zo meld je je snel aan voor een evenement, of pas je je emailvoorkeuren bij een nieuwsbrief aan. Je kunt bijvoorbeeld ook snel reageren op een Reddit-bericht.

Google AMP in Gmail

Google AMP is snel met een reden

Verder worden pagina’s zoals gezegd snel geladen, maar hoe kan dat dan? Wanneer een pagina of email voor AMP is gebouwd wordt de hele pagina geladen op de server van Google. Dat betekent dat jouw apparaat niet alles zelf hoeft te doen.

Een ander voordeel van AMP is dat de informatie altijd up-to-date wordt gehouden. Ook dit gebeurt op de achtergrond met Google’s servers. Krijg je bijvoorbeeld een mail met een Google Documents-bestand erin? Dan krijg je in die mail altijd de meest recente versie te zien. Ook als de wijzigingen zijn gemaakt ná het versturen van de mail. Krijg je een mail van Pinterest, dan kun je een bericht pinnen zonder Gmail te verlaten.

AMP voor Gmail wordt vanaf vandaag uitgerold voor iOS en Android. Gebruik je Gmail in een andere mail app, bijvoorbeeld die van Apple? Dan worden AMP-berichten als statische (gewone) mail geladen.

Bekijk ook

Dit zijn de beste e-mailapps voor iPhone en iPad

Wat is de beste e-mail app op iPhone en iPad? Welke mailapp past het beste bij jou? We zetten de toppers op een rij en laten zien welke onze favorieten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.