Apple Entrepreneur Camp

Apple start developerprogramma voor vrouwelijke ondernemers

Entrepreneur Camp

Apple is een nieuw initiatief gestart: tijdens Entrepreneur Camp kunnen vrouwen twee weken training volgen op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. De eerste groep start in januari 2019.

Apple Entrepreneur Camp

Apple probeert al langere tijd om mensen meer kansen te geven. Met het nieuwe Entrepreneur Camp kunnen bedrijven een intensief programmeerlab volgen. Het bedrijf moet wel zijn opgericht door een vrouw, of onder leiding staan van een vrouw. Ook moet er tenminste één vrouw in het ontwikkelteam zitten. Je hebt ook een werkende app of prototype nodig om kans te maken. Wie dat ziet zitten kan zich nu inschrijven en maakt dan vanaf januari 2019 kans om te worden uitgenodigd voor een hands-on training van twee weken.

Het doel is om te zorgen dat meer vrouwen een leidende rol in de techsector krijgen. Entrepreneur Camp zal elk kwartaal plaatsvinden, waarbij steeds 20 appbedrijven mee doen. De pilot bestaat uit 10 bedrijven. Als je wordt uitgekozen mag je drie deelnemers naar Cupertino sturen voor het intensieve trainingsprogramma. Dit houdt in dat je 1-op-1 hulp krijgt van Apple-engineers bij het verbeteren van je code. Ook zijn er sessies over design, technologie en marketing van je app. Elk deelnemend bedrijf krijgt ook twee tickets voor WWDC 2019.

Apple Entrepreneur Camp

Waarom vrouwen? Het blijkt dat het voor hen veel moeilijker is om investeringsgeld op te halen bij durfkapitalisten. Vorig jaar werd er volgens Apple in de VS zo’n $1,9 miljard geïnvesteerd in bedrijven die worden geleid door vrouwen, terwijl dat bij mannen $83,1 miljard was. Toch groeien bedrijven die door vrouwen worden geleid veel sneller en leveren ze meer op.

Apple Entrepreneur Camp

Apple Entrepreneur Camp: aanmelden

Wil je je inschrijven, dan kun je terecht op: developer.apple.com/entrepeneur-camp. En ben je van plan om mee te doen, dan horen we dat natuurlijk graag in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2018, 8:22
Categorie Apple
Onderwerp developers

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.