Sunrise einde

Agenda-app Sunrise stopt definitief op 31 augustus

Sunrise gaat definitief stoppen op 31 augustus. Vanaf dat moment werkt de agenda-app niet meer, waarschuwen de makers, die naar het Microsoft Outlook-team zijn overgestapt.

Gebruikers van Sunrise zagen de bui al hangen: na de overname door Microsoft was de kans groot dat ooit de stekker eruit zal gaan. Op 31 augustus is het helaas zover: dan stopt de agenda-app Sunrise definitief. Een alternatief? Dat is er voorlopig nog niet.

Sunrise einde

Sunrise stopt 31 augustus

De makers van Sunrise beloven wel dat de functies uit de app ooit beschikbaar zullen komen in Outlook. Net zoals Acompli ook ooit opging in Outlook. Maar voor de trouwe gebruikers is het een bittere pil. Zij zullen op zoek moeten naar een andere agenda-app. Vanaf nu komen er geen updates van Sunrise meer, er zal geen support meer worden geleverd en er zullen geen bugs worden gefixt. Op 31 augustus stopt de app en kun je Sunrise niet meer gebruiken.

Het zat er al wel een beetje aan te komen. Het laatste nieuwtje dat we over Sunrise schreven dateert alweer van een jaar geleden en ging over de Apple Watch-app. Die app kwam er nog wel, maar vlak daarna kwam ook het nieuws dat Microsoft de apps Sunrise en Outlook wilde gaan samenvoegen. Iedereen kon wel raden wat dat zou betekenen: Sunrise zou verdwijnen, Outlook niet.

Andere app, zelfde doel
Het team van Sunrise meldt ondertussen joviaal dat ze lekker bezig zijn met Outlook voor iOS en Android. Verschillende producten, maar met hetzelfde doel: je dagelijkse leven makkelijker en leuker maken. “Het is een spectaculair moment voor ons om te werken aan een app op deze schaal”, melden ze enthousiast. Ze beloven de magie van Sunrise over te brengen naar de Outlook-apps, al kun je je afvragen of dat gaat lukken met een app die voor zo’n grote doelgroep geschikt moet zijn en waar veel meer mensen aan de knoppen zitten.

We zijn benieuwd wat er met de andere overnames van Microsoft gaat gebeuren. Acompli verdween eerder al, bij Sunrise gaat deze zomer de stekker eruit… en Wunderlist? Die takenlijst-app bestaat voorlopig nog, maar taken beheren past natuurlijk ook prima in Outlook.

Sunrise – een Outlook app

Overigens was aan de naam van Sunrise wel te merken wat de intenties waren: Sunrise – een Outlook app. Outlook is de naam die Microsoft hanteert voor alles op het gebied van e-mail, agenda’s en herinneringen. Wen er maar vast aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2016, 20:31
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, microsoft, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.