YouTube laat je chatten over video’s in mobiele apps

YouTube voegt een chatfunctie toe in de mobiele apps, zodat je met vrienden kunt kletsen over de video's die je kijkt.

Je zit een YouTube-filmpje te kijken en krijgt opeens zin om daar met anderen over te kletsen. Geen probleem! YouTube gaat namelijk de mogelijkheid bieden om te chatten over de video’s. De functie wordt gaandeweg uitgerold in de mobiele apps, ook die voor iOS.


Slide Over op de iPad met Safari en YouTube.

YouTube chatfunctie

Het gaat om een messenger binnen de app, die vanaf vandaag voor het eerst te gebruiken is. Vooralsnog gaat het om een test. De functie laat je YouTube-video’s opnemen in de chatberichten, waar vrienden vervolgens op kunnen reageren met een tekstje of met een andere video. Met een hartje geef je aan dat je een bericht of video leuk vindt. Er komen voorlopig geen andere populaire chatfuncties in, zoals stickers en foto’s delen.

YouTube chatfunctie

De nieuwe chatfunctie voorkomt dat je linkjes van YouTube-video’s moet kopiëren en plakken naar andere berichtendiensten. Door de functie te introduceren kan YouTube zorgen dat je langer binnen de app blijft.

Wil je met vrienden kletsen? Dan zul je moeten wachten tot je aan de beurt bent, maar je kunt ook wachten tot een vriend die het al heeft, je uitnodigt.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.