Slide Over op de iPad met Safari en YouTube.

YouTube laat je chatten over video’s in mobiele apps

YouTube voegt een chatfunctie toe in de mobiele apps, zodat je met vrienden kunt kletsen over de video's die je kijkt.

Je zit een YouTube-filmpje te kijken en krijgt opeens zin om daar met anderen over te kletsen. Geen probleem! YouTube gaat namelijk de mogelijkheid bieden om te chatten over de video’s. De functie wordt gaandeweg uitgerold in de mobiele apps, ook die voor iOS.

Slide Over op de iPad met Safari en YouTube.

YouTube chatfunctie

Het gaat om een messenger binnen de app, die vanaf vandaag voor het eerst te gebruiken is. Vooralsnog gaat het om een test. De functie laat je YouTube-video’s opnemen in de chatberichten, waar vrienden vervolgens op kunnen reageren met een tekstje of met een andere video. Met een hartje geef je aan dat je een bericht of video leuk vindt. Er komen voorlopig geen andere populaire chatfuncties in, zoals stickers en foto’s delen.

YouTube chatfunctie

De nieuwe chatfunctie voorkomt dat je linkjes van YouTube-video’s moet kopiëren en plakken naar andere berichtendiensten. Door de functie te introduceren kan YouTube zorgen dat je langer binnen de app blijft.

Wil je met vrienden kletsen? Dan zul je moeten wachten tot je aan de beurt bent, maar je kunt ook wachten tot een vriend die het al heeft, je uitnodigt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2016, 21:28
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.