sunrise_apple_watch

Sunrise zet afspraken en notificaties op de Apple Watch

Sunrise is op de Apple Watch verschenen. De overzichtelijke Watch-app toont komende afspraken en taken uit diensten als Todoist en Evernote.

sunrise-apple-watchAgenda-app Sunrise is vanaf vandaag ook op de Apple Watch te gebruiken. De agenda-app van Microsoft heeft het daarbij iets anders aangepakt dan Fantastical 2, waar we gisteren over schreven. Met Fantastical 2 kun je op de Apple Watch ook nieuwe afspraken maken, bij Sunrise niet. Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat Sunrise geen dicteren ondersteunt.

Sunrise is sinds een paar maanden eigendom van Microsoft. De agenda-app werkt goed samen met allerlei andere diensten zoals Todoist en Wunderlist. Die laatste is trouwens nu ook onderdeel van Microsoft. Een paar dagen geleden introduceerde Sunrise nog het speciale toetsenbordje Meet, waarmee je makkelijk afspraken kunt plannen.

Sunrise op de Apple Watch

Bij de Apple Watch-app die ze nu hebben uitgebracht, ligt de nadruk op komende afspraken. Je ziet snel wat eraan komt, over hoeveel tijd je op de afspraak moet zijn en op welke locatie. Voor het maken van een nieuwe afspraak zul je de iPhone moeten pakken. De reeds aanwezige afspraken zijn snel te herkennen aan de gekleurde streep ernaast. Tik je op een afspraak, dan zie je begin- en eindtijd, aanwezigen en locatie. Op een kaartje krijg je te zien waar de afspraak plaatsvindt. Eventueel kun je meteen een routebeschrijving opvragen via Apple’s Kaarten-app.

sunrise-notificatie-apple-watch sunrise-glance
Op de afbeeldingen hierboven: Snelle blik en notificatie van Sunrise

Je kunt ook een Snelle blik instellen voor Sunrise. Je krijgt dan de volgende afspraak of taak te zien. Dit kan een gewone afspraak uit de agenda zijn, maar ook een taak vanuit Evernote of Todoist. Het mooie daarvan is dat Sunrise de informatie van meerdere apps samenbrengt. Uiteraard krijg je ook notificaties als de afspraak bijna begint.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 17:47
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.