iFixit: ventilator in MacBook

Zoveel aandacht voor detail heeft Apple

Apple heeft een enorm oog voor detail, van het makkelijk openklappen van je MacBook tot het schakelaartje op de zaklamp. In dit artikel vind je een aantal bij elkaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-zaklampApple staat erom bekend dat ze een enorm oog voor detail heeft. Eén ervan is dat bij het inschakelen van de iPhone als zaklamp ook het schakelaartje op het icoon ingeschakeld staat. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van kleine, handige details die het werken met Apple-producten leuker maken.

21 voorbeelden van Apple’s oog voor detail

Business Insider verzamelde 21 voorbeelden van Apple’s oog voor detail. Het bovenstaande voorbeeld van de zaklamp-schakelaar staat er niet in, maar wel een heleboel andere.

MacBook-klep met één vinger openen
Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht dat je de klep van je MacBook altijd met één vinger kunt openen? Het is te danken aan de kleine uitsnede die bij de trackpad is gemaakt. Bij nieuwe MacBooks moet je eerst nog wat moeite doen, totdat de scharnier soepel genoeg is.

MacBook goud

Ingenieuze bevestiging van horlogebandjes
Een recent voorbeeld van inventiviteit is te vinden bij de Apple Watch. Apple heeft een slim mechanisme bedacht voor het vastklikken van de horlogebandjes. Daardoor zitten de bandjes altijd goed op hun plek en zijn ze snel verwisselbaar, al moet je wel even heen en weer wiebelen om te zorgen dat je de ‘klik’ voelt. Bij conventionele horloges heb je vaak te maken met staafjes die je door een lus in het horlogebandje moet steken. Zo’n staafje raak je kwijt en het verwisselen van de bandjes is veel meer gedoe dan nodig is.

Apple Watch-bandjes voorjaar 2016

Bewegende wijzerplaten en randloos Apple Watch-scherm
Andere voorbeelden op de Apple Watch zijn de wijzerplaat met ontluikende bloemen en de wijzerplaat met het planetenstelsel. En weet je waarom je niet kunt zien waar het Apple Watch-scherm ophoudt? Apple heeft daarvoor een slimme truc bedacht: ze gebruiken daarvoor een diepere kleur zwart dan op het iPhone-scherm, om de illusie van een oneindig Apple Watch-scherm te bewerkstelligen. het is mogelijk door het gebruik van OLED-schermen, die in staat zijn om een diepere kleur zwart te vertonen.

Vrouw zoekt naar haar iPhone met haar Apple Watch.

MacBook-ventilator luistert
Iets technischer is Apple’s oplossing om te zorgen dat je beter verstaanbaar bent. Ben je bezig met het dicteren via spraak op de nieuwere MacBooks, dan zal de snelheid van de ventilator tijdelijk worden verlaagd, zodat je stem beter hoorbaar is.

iFixit: ventilator in MacBook

Ademend statuslampje
Deze kende je misschien ook nog niet: Apple heeft al sinds 2002 patent op een ‘ademend’ statuslampje. Het houdt in dat het statuslampje op een zodanige manier knippert, dat het ritme van ademhaling wordt nageaapt. Dat geeft psychisch een prettig effect als de MacBook in slaapstand staat.

Statuslampje MacBook

Verschillende telefoonknoppen
Voor de iPhone hebben we tenslotte ook nog twee leuke details, die we al eerder eens op iCulture hebben besproken. Weet je bijvoorbeeld waarom de opnameknop bij binnenkomende telefoongesprekken verschillend is? Je kunt een langwerpige schuifknop te zien krijgen of een losse rode en groene knop.

Verschillende telefoonknoppen

Touch ID-vingers
Een ander voorbeeld op de iPhone is de manier waarop je vingers toewijst aan de Touch ID-sensor. Apple heeft dat op een slimme manier gedaan, waarbij je zelfs met een slim trucje meer dan 5 vingers kunt registreren. Juist deze trucs maken Apple-producten leuk om te ontdekken.

Alle andere grappige details vind je in de hierboven genoemde post van Business Insider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2016, 13:45
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.