saffierglas lagen

‘iPhone krijgt in 2017 behuizing van glas, geen aluminium’

De iPhone krijgt in 2017 een behuizing van glas, denkt analist Ming-Chi Kuo. Ook komt er een AMOLED-scherm in dit totaal vernieuwde toestel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Toekomstige iPhones krijgen een behuizing van glas. Dat zegt Ming-Chi Kuo, de bekende analist van KGI, die over betrouwbare bronnen in de industrie beschikt. Kuo denkt dat Apple het volgende grote redesign van de iPhone uitvoert in 2017 en daarbij kiest voor glas in plaats van aluminium.


saffierglas lagen

iPhone-behuizing van glas

De iPhone krijgt in 2017 ook een AMOLED-scherm, meent Kuo, die dat afgelopen maart al eerder beweerde. De iPhone zal er volgens Kuo meer gaan uitzien als de iPhone 4. Het zou betekenen dat de iPhone 7 dit jaar niet zo sterk zal veranderen in design. Als Kuo’s voorspellingen waar zijn, wijkt Apple dit jaar af van het vaste schema om elke twee jaar een redesign van de iPhone uit te brengen. Onderdelen die tot nu toe van de iPhone 7 zijn gelekt, wekken de indruk dat het toestel grotendeels hetzelfde blijft. Wel komen er nieuwe functies, zoals een dubbele camera op de duurdere Plus-modellen.

Apple zou van plan zijn om af te stappen van de bekende aluminium behuizing, zoals we de afgelopen jaren gewend zijn. Concurrenten zijn ook op aluminium overgestapt, vaak in dezelfde kleurtjes zilver, goud en rosegoud die je ook bij Apple ziet. Door te kiezen voor glas zou Apple zich weer kunnen onderscheiden.

apple-saffierglas
De foto’s in dit artikel tonen saffierglas, een glassoort waarmee Apple heeft geëxperimenteerd en al gebruikt in de duurdere Apple Watch-modellen. Deze glassoort zou Apple kunnen gebruiken voor toekomstige iPhones.

Geen grote designveranderingen bij iPhone 7

Bij de iPhone 4 en 4S gebruikte Apple glaspanelen aan de voor- en achterkant, met rondom een aluminium strip langs de zijkanten. Of de toekomstige iPhones ook een aluminium strip hebben of geheel gemaakt zijn van glas, is nog even afwachten. Een glazen behuizing zou de iPhone iets zwaarder kunnen maken en iets gevoeliger voor valschade. Maar Kuo denkt dat grotere kans op valschade geen zorgenpunt voor Apple is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.