iPhone 7 teardown door iFixit: de cameramodule

‘LG en Apple werken aan nieuwe 3D-camera voor iPhone 8’

Apple en LG zouden volgens bronnen uit Korea werken aan een 3D-camera voor de iPhone van 2017. De iPhone 8 breidt mogelijk de Portret-functie verder uit, maar er zijn ook andere mogelijkheden met zo'n speciale camera.

iPhone 7 teardown door iFixit: de cameramodule
Apple zou samen met LG werken aan een nieuwe 3D-camera voor de iPhone van 2017, meldt The Korea Economic Daily. Met deze nieuwe camera zou 3D fotografie mogelijk worden, waardoor ze meer diepte krijgen.

3D-camera van LG in iPhone van 2017

Voor 3D-fotografie, oftewel plaatjes schieten met veel meer diepte, is net als in de iPhone 7 Plus een dubbele cameralens nodig. LG levert al de dubbele camera module voor de iPhone 7 Plus, maar zou volgend jaar dus aan een nieuwe versie werken voor 3D-fotografie. De bron meldt geen specifieke toepassingen die Apple zou kunnen uitvoeren dankzij deze vernieuwde camera, maar het is mogelijk dat dit slechts geldt voor de nieuwe Portret-stand. De Portret-stand plaatst een persoon of voorwerp op de voorgrond, door de achtergrond wazig te maken en er zo meer diepte in een foto ontstaat. Mogelijk zou Apple deze Portret-stand verder uit willen breiden naar alle iPhone-modellen, in plaats van exclusief naar de Plus-versie.

Een 3D-camera zou ook gebruikt kunnen worden voor allerlei andere toepassingen. Onlangs verscheen het gerucht dat Apple de Camera-app wil gebruiken voor augmented reality, waar een eventuele 3D-camera van pas zou kunnen komen. Ook nam Apple in 2015 het Israëlische bedrijf LinX over. LinX is gespecialiseerd camera’s voor smartphones en werkte lang aan een camera met spiegelreflex-kwaliteit. De technologie van Linx wordt gebruik door meerdere beelden te combineren en zo een foto van hoge kwaliteit te produceren. De 3D-camera van LG zou hiervoor in aanmerking kunnen komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2016, 13:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.