LiNX Camera

Apple neemt Israelisch camerabedrijf LinX over

Apple heeft het Israelische camerabedrijf LinX overgenomen volgens bronnen. LinX kan een iPhone-camera met 'super-resolutie' foto's maken.

LiNX CameraApple heeft het Israelische camera-technologiebedrijf LinX Computational Imaging overgenomen. Dit vertellen bronnen bekend met de overname aan CNBC. Apple zou 20 miljoen dollar voor het bedrijf hebben betaald. LinX specialiseert zich in kleine camera’s voor mobiele apparaten. Het bedrijf werkte aan een camera met spiegelreflex-kwaliteit voor smartphones. Met de overname heeft Apple de kennis in huis om deze camera in een toekomstige iPhone te integreren.

De smartphone-camera’s van LinX gebruiken meerdere lenzen om een beeld vast te leggen. Door de beelden vervolgens aan elkaar te plakken ontstaat één foto van hoge kwaliteit. LinX beschreef de technologie vorig jaar als volgt:

De ingenieurs van LiNX zijn er in geslaagd om alle problemen op te lossen, bij het combineren van meerdere foto’s uit verschillende camerahoeken. Er zijn oplossingen voor registratieproblemen en lensafwijkingen, iets waar concurrenten nog niet in geslaagd zijn. De LinX-camera’s tonen geen artefacten, zelfs als een object zeer dichtbij is.

De technologie van LinX zal trouwe iCulture-bezoekers bekend in de oren klinken. Een jaar geleden schreven we namelijk over een Apple-patent waar een vergelijkbare uitvinding in werd beschreven. We beschreven het patent vorig jaar als volgt:

De iPhone zou in één keer meerdere foto’s schieten uit een ietwat afwijkende hoek, om ze vervolgens aan elkaar te plakken en één groot beeld te vormen. Het idee doet enigszins denken aan de panoramafunctie van de iPhone. In plaats daarvan wordt echter een beeld gecreëerd vanuit een standaard perspectief.

Met de overname van LinX heeft Apple nu talent in huis gehaald, dat in staat is om exact deze cameratechnologie in een iPhone te verwerken. De vraag is nu wanneer die wellicht zal gebeuren. Is dit een cameratechniek die in de iPhone 6s zal worden toegevoegd, of moeten we wachten op de iPhone 7?

De overname van LinX is nog niet door Apple bevestigd. Apple staat er wel om bekend om overnames tegenover bepaalde websites te bevestigen zodra ze in geruchten voorbijkomen. Het is nu afwachten of dit ook dit keer gebeurt.

Update: Apple heeft de overname bevestigd tegenover The Wall Street Journal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 22:03
Categorie Geruchten
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.