Apple Book concept

Dit krijg je als je een MacBook en iPad samenvoegt

Als Apple een MacBook en iPad zou samenvoegen, wat krijg je dan? In deze conceptvideo is het idee verder uitgewerkt van een MacBook met touchscreen.

“Apple mist de boot als ze geen MacBook met touchscreen maken!” “Apple zou macOS en iOS moeten samenvoegen!” Het zijn uitspraken die je regelmatig kunt horen als het over Apple’s toekomstplannen met de Mac gaat, maar tegelijk weten de meeste mensen ook dat het er waarschijnlijk nooit van gaat komen. Apple vindt de Mac niet meer zo belangrijk. Grote kans dat het concept in de video hieronder er nooit zal komen en misschien is dat maar goed ook.

Apple Book concept

MacBook + iPad = goed idee?

De kans is klein dat Apple ooit de MacBook en iPad gaat samenvoegen tot één apparaat, zoals Microsoft heeft gedaan met de Surface-tablets. In deze conceptvideo krijg je een indruk hoe zoiets eruit zou kunnen zien.

Wat het concept minder geloofwaardig maakt zijn de scharnieren waarmee je het scherm rechtop kunt zetten. Zou Apple’s designteam zoiets stiekem op de markt durven brengen, terwijl Jony Ive ondertussen druk is met interieurs en kerstbomen ontwerpen?

In de video zie je een iPad Pro die op macOS draait. Er is een ingebouwd metalen toetsenbord aanwezig, dat je kunt uitklappen. De trackpad is voor het gemak achterwege gelaten, want die paste niet meer in het apparaat. Ook zijn er geen poorten. Bedienen van de functies op het scherm moet met je vingers, wat vooral bij minuscuul werk (denk aan fotobewerking) onhandig kan zijn. Met een trackpad kun je het muispijltje tenminste nog secuur bewegen. Daar komt bij dat je je handen steeds van het toetsenbord naar het scherm moet bewegen. Microsoft heeft de Surface-tablets daarom voorzien van een kleine trackpad, zodat je niet helemaal op het touchscreen bent aangewezen.

Zou jij er warm voor lopen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2016, 12:54
Categorie Achtergrond
Onderwerpen concept, ipad, macbook, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.