iPhone 2020

Gerucht: ‘2020 iPhones krijgen ProMotion-display van hoge kwaliteit’

Volgens bronnen werkt Apple aan het toevoegen van het ProMotion-display aan de 2020 iPhones. Dat betekent dat animaties en alle veegbewegingen een stuk vloeiender in beeld verschijnen.

Update 28 oktober 2019: Na onderstaand bericht van afgelopen juli, is er nu opnieuw een bron die beweert dat de 2020 iPhones een ProMotion-display krijgen. Volgens Digitimes verschijnen er in 2020 meerdere smartphones met schermen met een hogere verversingsgraad, waaronder de iPhone. Het zou gaan om een 120Hz-scherm, in plaats van het gebruikelijke 60Hz. Het grote voordeel daarvan is dat scrollen soepeler gaat en dat animaties en video’s er een stuk vloeiender uit zien.

Wil je meer weten over ProMotion? In onze uitleg van deze beeldtechniek lees je wat de voordelen zijn en op welke apparaten dit nu al beschikbaar is.

Bekijk ook

ProMotion: de voordelen van deze 120 Hz schermtechniek

Dankzij ProMotion zien animaties er op een scherm een stuk beter uit. ProMotion is een schermtechniek van Apple die zorgt voor een hoge refresh rate, waardoor alles veel soepeler oogt. Hier lees je er alles over.

Oorspronkelijk artikel:
Apple heeft al een aantal jaren de iPad Pro uitgerust met ProMotion. Dit is een schermtechniek dat ervoor zorgt dat de verversingsgraad een stuk hoger ligt. In plaats van 60Hz gaat het bij een ProMotion-scherm om 120Hz, waardoor de pixels, en dus het scherm, twee keer zo snel ververst worden. Volgens geruchtenlekker @UniverseIce, die wel vaker informatie over allerlei smartphones naar buiten gebracht heeft, voegt Apple in 2020 ProMotion toe aan de iPhones.

‘Hogere verversingsgraad in 2020 iPhones dankzij ProMotion’

Apple zou overwegen om de ProMotion-techniek naar de iPhone te brengen, zo beweert de bron. We moeten daar nog wel even op wachten, want het staat pas voor de 2020 iPhones op de planning. Hierdoor kan het scherm zich automatisch aanpassen van 60Hz naar 120Hz en andersom. Alleen als het toestel gebruikt wordt, wordt de hogere verversingsgraad ingesteld.

Als ProMotion naar de iPhone komt, betekent dit dat scrollen en het vegen een stuk vloeiender werkt. Als je al een iPad Pro met ProMotion hebt, weet je precies wat je kan verwachten. Je merkt het verschil in gebruik direct: het bedienen van een apparaat met ProMotion is nét even prettiger voor je ogen. Met ProMotion op de iPhone, betekent dit dat de techniek voor het eerst werkt op een iPhone OLED-scherm. Apple zou daarom met Samsung en LG in gesprek zijn om de techniek toe te voegen. Samsung en LG zijn Apple’s vaste leveranciers voor OLED-schermen.

Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat een beeldtechniek van de iPad zijn weg vindt naar de iPhone. Een aantal jaar geleden gebeurde dat al met True Tone, waarmee de kleuren van het scherm zich aanpassen aan het omgevingslicht. In combinatie met ProMotion kan dit ervoor zorgen dat de 2020 iPhones het beste scherm ooit krijgen.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-2020/

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 28 oktober: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na nieuw gerucht van Digitimes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 2020 deals

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.