iPhone 2007 vs Apple Watch 2017

Tien jaar verschil: van iPhone naar Apple Watch

In 10 jaar is de technologie snel vooruit gegaan. Deze afbeelding laat zien dat veel ook bij hetzelfde blijft: de Apple Watch uit 2017 lijkt sterk op een iPhone uit 2007.

iPhone 2007 vs Apple Watch 2017Het is tien jaar geleden dat de eerste iPhone verscheen. De iPhone heeft grote sprongen vooruit gemaakt qua specs, maar is er nu nog een apparaat dat vergelijkbaar is met die eerste iPhone? Jawel: de Apple Watch. In deze afbeelding van Luke Wroblewski zie je de specs van beide apparaten naast elkaar. Ook wat uiterlijk betreft is de overeenkomst treffend, met de metalen rand. Dat de hoeken dezelfde ronding maken is geen toeval: dat is de ‘squircle’ die Apple in alle producten gebruikt.

10 jaar vooruitgang

Is er dan helemaal geen vooruitgang geboekt, zou je zeggen? Toch wel: de specs van 2007 passen tegenwoordig in een ‘polscomputer’ die een veel langere batterijduur heeft. Ook zijn er op andere punten dingen veranderd: Bluetooth 2.0 is vervangen door Bluetooth 4.2 en in plaats van EDGE gebruiken we nu LTE. Apple weet in de kleine Apple Watch nog veel meer technologie te stoppen dan in de eerste iPhone: er zit GPS, een gyroscoop, barometer en hartslagmeter in, terwijl de dikte hetzelfde is gebleven.

10 jaar: van iPhone naar Apple Watch

Oplettende lezers zullen trouwens gezien hebben dat er iets niet klopt: de eerste iPhone was alleen in een maximale capaciteit van 8GB verkrijgbaar. Een model met 16GB opslag volgde pas een jaar na verschijning. En bij de Apple Watch Series 3 geldt 16GB alleen voor het 4G-model, want de normale versie met alleen GPS heeft net als eerdere modellen nog steeds 8GB opslag. Maar de afbeelding laat wel mooi zien hoe veel (en hoe weinig) er in tien jaar eigenlijk is veranderd.

We zitten trouwens nog middenin het jubileumjaar van de iPhone: tien jaar geleden kwam de eerste iPhone op de markt en het zou de mobiele telefoons voorgoed veranderen (ook die van andere merken).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2017, 9:14
Categorie Achtergrond
Onderwerpen #10jaariCulture, apple watch, originele iPhone
Devices Apple Watch Series 3, iPhone [2007]

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.