Face ID-projectie ziet eruit als een sterrenhemel.

Face ID-projectie ziet eruit als een sterrenhemel: zo zie je het zelf

De sensoren die gebruikt worden voor Face ID zijn normaal gesproken onzichtbaar, maar wat als je dit wél zichtbaar maakt? De projectie blijkt eruit te zien als een soort sterrenhemel en je kunt het ook zelf maken.

De Face ID-sensor in de iPhone X maakt gebruik van allerlei sensoren, maar hoe ziet Face ID jouw gezicht nou echt? Face ID maakt gebruik van meer dan dertigduizend onzichtbare puntjes. Een enthousiaste Twitteraar heeft laten zien hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Dertigduizend puntjes van Face ID zichtbaar gemaakt

De TrueDepth-sensoren van de iPhone X werken onder andere met een rasterprojector, een infraroodcamera en een infraroodbelichter. Deze onderdelen gecombineerd maken het mogelijk dat unieke eigenschappen van je gezicht te zien zijn. In het gebruik merk je hier niets van, omdat deze punten voor het menselijk oog niet zichtbaar zijn. Met de juiste spullen kun je de werking van Face ID echter wel zichtbaar maken en dat is precies wat Twitter-gebruiker Oliver Thomas (@ulliverti) gedaan heeft.

In bovenstaande foto is te zien dat alle puntjes van de TrueDepth-camera eruit zien als een soort sterrenhemel. De iPhone X is hierbij ruim een halve meter van de muur geplaatst, waardoor je dus een goed beeld krijgt van hoe breed de TrueDepth-camera daadwerkelijk kan zien. Aan de hand van al deze kleine puntjes worden de contouren van je gezicht vastgesteld, waarna je dus herkend kan worden als eigenaar van de iPhone X.

Camera met nachtmodus of infraroodcamera vereist
Als je zelf ook dit soort beelden van je eigen iPhone X wil zien, dan heb je hiervoor de juiste camera nodig. Mocht je een camera met nachtmodus hebben, dan kun je deze gebruiken om projectie weer te geven. Een andere optie is het gebruik van een speciale infraroodcamera. Oliver Thomas maakte voor bovenstaande foto gebruik van een NOIR-camera in combinatie met een Raspberry Pi. Met de nodige creativiteit kun je hier mooie beelden mee maken, zoals bovenstaande foto wel laat zien.

Eerder was het al mogelijk om te zien hoe de TrueDepth-camera je gezicht ziet dankzij de app MeasureKit. Ontwikkelaars kunnen vijftig gezichtsuitdrukkingen herkennen en in hun apps gebruiken en met de Face Mash-functie van MeasureKit kun je dit ook zelf uitproberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2017, 11:19
Categorie Achtergrond
Onderwerpen face id, truedepth
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.