Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
iPhone Xr

Refurbished iPhone XR kopen: betaal niet te veel voor je nieuwe toestel

Zoek je een refurbished iPhone XR dan ben je hier aan het goede adres. We vertellen je welke aanbieders betrouwbaar zijn en waar je op moet letten. Ook vind je alle informatie over prijzen en aanbiedingen voor een refurbished iPhone XR. Je nieuwe toestel is grondig nagekeken en je krijgt ook nog garantie.

iPhone XR review Prijs los toestel (vanaf €348,-) ⦁ Met abonnementRefurbished

iPhone XR refurbished kopen: een verstandige keuze

Een refurbished iPhone XR is op allerlei punten grondig nagekeken. Je betaalt een stuk minder dan de originele winkelprijs of adviesprijs, maar je krijgt wel dezelfde features en kwaliteit van materialen. Bovendien heb je meer zekerheid dan wanneer je een gebruikte iPhone XR via Marktplaats koopt. Steeds meer mensen kiezen dan ook bewust voor een refurbished iPhone, omdat het een slimme keuze is. Het is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Een refurbished iPhone XR is namelijk op tientallen punten nagekeken en indien nodig zijn er onderdelen vervangen.

Refurbished iPhone XR vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone XR was in 2018 het betaalbare alternatief voor de iPhone XS. Beide hebben ongeveer hetzelfde design met smalle schermranden, Face ID en draadloos opladen. Maar de prijs lag een stuk lager met een adviesprijs vanaf 859 euro. Voor een refurbished exemplaar ben je gelukkig heel wat minder kwijt.

Maar hoe vind je een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone XR? De markt wordt overspoeld door aanbieders. Bij aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid, maar betaal je ook vaak wat meer. Verder is het belangrijk om te letten op de staat waarin de iPhone verkeert. Voor een refurbished iPhone XR in bijna-nieuwstaat betaal je meer dan voor een model met wat krasjes. Op zich hoeven een paar krasjes geen probleem te zijn: als je het toestel zelf een tijdje gebruikt ontstaat er vaak ook wat schade. Belangrijker is dat de accu en het scherm goed zijn, dus zonder slijtage.

Hieronder vind je in onze prijsvergelijker betrouwbare partners voor een refurbished iPhone XR:

Click here to display content from iculture.refurbished.nl

Toch liever een gloednieuw toestel? Dan kun je ook kijken naar een losse iPhone XR of een iPhone XR met abonnement, want dit toestel is nog op diverse plekken verkrijgbaar.


Er zijn heel veel aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone XR kopen: waarop letten?

Er is soms nog wel wat onduidelijkheid over refurbished iPhones. Dat komt omdat het aantal aanbieders explosief is gegroeid, waardoor je niet altijd zekerheid hebt over de kwaliteit. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je garantie krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone XR refurbished gemaakt?

De meeste refurbished iPhone aanbieders kopen een partij iPhones in, die ze nakijken en vervolgens weer doorverkopen. Soms zijn het grote partijen, bijvoorbeeld toestellen die in een zakelijke omgeving zijn gebruikt. Ook zijn de toestellen soms afkomstig van retouren van fabrikanten en winkeliers. Deze toestellen kunnen niet meer als nieuw worden verkocht, maar zijn ook nog lang niet versleten.

Allereerst wordt de iPhone XR gewist, zodat er geen privégegevens van de vorige eigenaar meer aanwezig zijn. Daarnaast wordt de nieuwste iOS-versie erop gezet. De behuizing wordt volledig schoongemaakt en gecontroleerd op krassen en andere schade. Ook het scherm, de knoppen en de accu worden langsgelopen. Waar nodig worden onderdelen vervangen. Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daar goed op. Wat ons betreft is een batterij in goede conditie belangrijker dan een behuizing zonder krasjes. Je kunt immers altijd nog een hoesje plaatsen.

Conditie van refurbished iPhone XR

Elke refurbished iPhone is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen. Zo’n beschadigde iPhone XR kan als refurbished toestel nog prima verkocht worden als het toestel zelf nog goed functioneert. Sommige mensen kopen een refurbished iPhone XR voor kinderen, zodat je je niet te druk hoeft te maken als er wat krasjes op komen. Anderen hebben een opgeknapte iPhone XR nodig om iets te testen, bijvoorbeeld als je softwareontwikkelaar bent. Het toestel hoeft er dan niet zo mooi uit te zien. Let wel ook op welke refurbished iPhone garantie je nog krijgt (zie ook verder).

Beschikbaarheid refurbished iPhone XR

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren verkrijgbaar, ook als refurbished variant. In het geval van de iPhone XR is het zo dat heel veel mensen dit model hebben gekocht, omdat het zo’n betaalbaar toestel was in vergelijking met de iPhone XS, die op hetzelfde moment op de markt kwam.

Dit zorgt ervoor dat er vrij veel aanbod is van refurbished iPhone XR modellen. Ook zul je merken dat van sommige opslagcapaciteiten meer aanbod is. We raden aan om een modellen met minimaal 128GB opslag te kiezen, zodat je er langer plezier van hebt. Het scheelt vaak maar een paar tientjes, terwijl je oorspronkelijk zo’n 100 tot 200 euro meer kwijt was voor het model met meer opslag. Bij refurbished iPhones is dat prijsverschil opeens een stuk kleiner.

Prijs refurbished iPhone XR

Wat kost een refurbished iPhone XR eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen in dit geval op zo’n 50% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen. Omdat het bij refurbished om unieke exemplaren gaat, die in wisselende conditie verkrijgbaar zijn, loont het goed om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder. Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. De meeste aanbieders beschikken over een steeds veranderend aanbod en stemmen de prijzen af op de vraag. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel die past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone XR op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone XR niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone XR kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone XR garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie. Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt, dus niet bij Apple zelf. Mocht je tijdens deze periode tegen problemen aanlopen, dan zul je eerst bij de webwinkel moeten aankloppen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk. Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone XR kopen met abonnement

Vroeger kon je bij losse iPhones alleen gloednieuwe toestellen kopen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel te combineren met een abonnement. Zo kun je op een slimme manier onder de BKR-registratie uit komen, omdat je veel minder hoeft bij te betalen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2021
Device
iPhone XR