eredivisie

Volg alle voetbaltransfers op je iPhone of iPad met deze 3 apps

Alle informatie over de transfers in het voetbal van onder andere de Eredivisie, Premier League en meer zie je in deze iPhone-apps.

eredivisie

Een van de spannendste, meest spraakmakende tijden van de doorsnee voetbalcompetitie is alweer in volle gang: de transferperiode. Wie haalt PSV nog bij de selectie? Wie vertrekt er bij sc Heerenveen en haalt Ajax nog de broodnodige ervaring binnen? Maar belangrijker nog; is Louis van Gaal al een keer uitgewinkeld? De transfermarkt voor voetballers sluit eind augustus en via deze apps zijn ze beter dan ooit te volgen.

Lees ook: Dit zijn de beste voetbalstanden-apps voor iPhone en iPad

Forza Football

Forza Football timmert al tijden aan de weg als livestanden-app voor voetbalwedstrijden. De app die voorheen Live Score Addicts heette, heeft ook (veel) transfernieuws. Je ziet bevestigde transfers, maar ook geruchten over transfers voor jouw favoriete team. Op de pagina Mijn Teams druk je op Bewerken, voeg je teams toe en krijg je direct toegang tot de overzichtspagina’s van de teams.

forza-football-transfers-1 forza-football-transfers-2

Op elke teampagina vind je transfernieuws, dat is onverdeeld in drie tabbladen: al het nieuws, alleen de geruchten of alleen bevestigde transfers. De nieuwste berichten staan handig bovenaan en je ziet meteen van welke bron het bericht komt en hoe groot de kans is dat de transfer ook echt plaats zal vinden. Forza Football houdt je zelfs op de hoogte via pushberichten over de transfers én transfergeruchten van de teams die je volgt.

Voetbal International

Voetbal International hanteerde eerder nog een in-app aankoop voor de transferperiode, maar daar is de app vanaf gestapt. Je vindt de transfers gratis vanuit het hoofdmenu bij het onderdeel Competities. Kies de gewenste competitie (bijvoorbeeld Eredivisie) en veeg dan een aantal keren opzij tot je het transfernieuws in beeld krijgt. Je ziet de bevestigde transfers van een competitie onder elkaar, voorzien van foto’s, het bedrag en een beschrijving van de transfer. Feyenoord haalt dan toch Michiel Kramer, maar laat Mitchell te Vrede naar Heerenveen vertrekken. Duidelijker kan niet.

voetbal-international-transfers-1 voetbal-international-transfers-2

Met een druk op een transfer kom je terecht in uitgebreide spelersstatistieken, als die voorhanden zijn. Je ziet algemene informatie over een speler, iemands prestaties van het afgelopen seizoen, de laatste wedstrijden en loopbaangegevens – verdeeld in club en interlands. Ook kan je de geschiedenis van iemands vorige transfers achterhalen, waarmee Voetbal International de meest volledige app is als het gaat om bevestigde transfers.

My Football Pro 4

My Football Pro behoort tot de makkelijkst te bedienen voetbalstanden-apps die er zijn. Dat geldt ook voor het transfergedeelte in de app, dat alleen te raadplegen is als je voor €0,99 een jaarabonnement op aanvullende informatie neemt. Via het ‘hamburgermenu’ bereik je het onderdeel Nieuws, waarna je kunt doorbladeren naar Transfer News. Helaas biedt dit niet zo’n mooi overzicht als Forza Football. Je ziet domweg een reeks recente berichte van de website eyefootball.com, die vooral op de Engelse competitie gericht zijn.

myfootballpro-transfers-1 myfootballpro-transfers-2

Dat is een enorme stap terug. Voorheen bevatte My Football Pro namelijk een apart tabblad Transfers met aanvullende info. Je zag er alle bevestigde transfers onder elkaar. Weliswaar in een klein lettertype, zoals het My Football Pro betaamt, maar wel duidelijk onder elkaar met spelersnaam en nieuwe club. Bij de meeste spelers zag je ook het bedrag dat met de transfer was gemoeid. Dat is nu niet meer. Het transfergedeelte is verdwenen en je zult zelf de nieuwsberichten moeten doorspitten, op zoek naar Nederlandse spelers. Om het nog iets erger te maken stuurt MFP4 je ook nog door naar een niet-mobiel geoptimaliseerde website. Voor dat (matige) aanbod hoef je wat ons betreft niet het extra data-abonnement af te sluiten. Jammer.

Conclusie voetbaltransfer-apps

Zoek je een app waarin je zowel geruchten als bevestigde transfers wilt lezen, dan ben je met Forza Football het beste af. Hou je niet van geruchten, maar wacht je liever tot de transfers definitief zijn? Ook dan is er een app voor jou: Voetbal International laat alleen de transfers zien die doorgaan. Wat transfers betreft is My Football Pro een absolute afrader: de app bood voorheen een handige tabel met alle lopende transfers, maar heeft dat ingeruild voor een nieuwsoverzicht, afkomstig van een Engelstalige website. De €0,99 die je daarvoor moet betalen is het geld echt niet waard.

Gebruik jij een andere app voor het volgen van voetbaltransfers? We horen het graag via Twitter, Facebook of onderstaande knop!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2015
Categorie Apps
Onderwerp voetbal