Mujjo Touchscreen Gloves in gebruik

iCulture bekijkt: Mujjo Touchscreen Gloves

Mujjo heeft voor 2018 nieuwe touchscreen-handschoenen uitgebracht. Deze zijn dunner dan voorheen, maar houden nog steeds je vingers warm. Antislip-strepen voorkomen dat de iPhone uit je hand glijdt.

De nieuwe Mujjo Touchscreen Gloves kosten 50 euro per set (ook via Amazon) en zijn alleen verkrijgbaar in zwart. Bijzonder is dat ze deze keer niet zijn gebreid, maar gemaakt zijn van een soort surfpakkenstof in combinatie met Thinsulate van 3M. Op het eerste gezicht voelen ze dunner aan dan de eerdere modellen. Eerder bespraken we de voorloper van deze handschoenen: de Mujjo dubbellaags handschoenen voor touchscreens.

Mujjo Touchscreen Gloves in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Mujjo Touchscreen Gloves:

 • Gehele handschoen is touchscreen-geschikt.
 • Alleen verkrijgbaar in zwart
 • Antislip-strepen van siliconenrubber
 • Thinsulate houdt de kou buiten
 • Prijs 50 euro per set


Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. Deze touchscreen handschoenen zijn beschikbaar gesteld door de fabrikant.

Mujjo Touchscreen Gloves: nieuw model voor 2018

Touchscreen-handschoenen zijn er meestal in twee uitvoeringen: gebreid of van leer. Mujjo heeft voor dit jaar iets anders bedacht: ze hebben de gebreide variant vervangen door een materiaal dat meer op surfpakkenstof lijkt. Dit nieuwe model doet wel wat denken aan de handschoenen van The North Face die we in ons overzicht van touchscreen handschoenen bespreken. Ze zijn dubbellaags en blijven warm. Het verschil is dat de gehele Mujjo-handschoen geleidend is, zonder dat je gekleurde spikkels of draadjes ziet. Je zou zelfs je handpalm of knokkels kunnen gebruiken om je scherm te bedienen.

Mujjo Touchscreen gloves: vingerpunten zijn wat lang

Je kunt kiezen uit de maten S, M, L en XL. Wij kozen de middelste maat, die net tussen een gemiddelde dames- en herenmaat in zit. De handschoen is namelijk unisex. Twijfel je tussen de maten, dan kun je beter een maat kleiner nemen, want het gebruik is het prettigst als de handschoen wat strakker zit en er geen lege ruimte boven je vingertoppen overblijft. De binnenkant is voorzien van 3M Thinsulation, dat op fleece lijkt.

Mujjo Touchscreen Gloves: binnenkant met antislip

Mujjo Touchscreen Gloves in gebruik

De vernieuwde Touchscreen Gloves beschermen je volgens Mujjo nog beter tegen kou en wind, dankzij de twee beschermlagen. Toch is ons dat in de praktijk wel wat tegengevallen. Na 2 kilometer lopen met een boodschappentas in de hand bij 2 graden Celsius hadden we toch behoorlijk koude handen gekregen. Ga je fietsen met deze handschoenen, dan zul je na twintig minuten ook langzamerhand wat verkleumde handen hebben gekregen. Misschien helpt het als je de handschoenen voor vertrek even op de verwarming legt. Pas dan wel op dat het siliconen streeppatroon niet smelt.

Een ander minpuntje is dat deze handschoenen door de keuze van de stof veel naden hebben. Op die plekken werkt de herkenning op het touchscreen wat minder goed. De gebreide variant van deze handschoenen was naadloos, waardoor je er geen last van had. Daar staat tegenover dat deze handschoenen nauwer aansluiten bij de pols, waardoor je minder last hebt van tocht.

Mujjo Touchscreen Gloves: met iPhone

Wat verder opvalt aan deze handschoenen is het rubberen streeppatroon aan de binnenkant. Dat heeft niets te maken met geleiding, maar is vooral bedoeld om je iPhone goed te kunnen vastpakken. Het is misschien niet zo handig om deze handschoenen te gebruiken voor sneeuwballen gooien, want dan worden ze nat en zijn ze niet meer zo goed isolerend.

Score

7.5

Mujjo Touchscreen Gloves

Mujjo Touchscreen Gloves

49,90

Voordelen +

 • Unisex, past iedereen
 • Handige antislip-strepen
 • Neutrale kleur zwart
 • Nauw aansluitend bij de pols

Nadelen -

 • Handen blijven niet goed warm
 • Naden zitten soms touchscreen-gebruik in de weg

Conclusie Mujjo Touchscreen Gloves review

Heb je nieuwe handschoenen nodig voor de winter en zoek je iets waarmee je je touchscreen goed kan bedienen, dan zijn deze nieuwe handschoenen van Mujjo het overwegen waard. Maar bestel ze niet te groot, want dan zitten ze te ruim bij de vingers. Handig zijn de siliconen strepen, die je meer grip geven op je iPhone. Ook handig is dat de hele handschoen geschikt is voor touchbediening, terwijl je dat niet aan het uiterlijk ziet. Wel kunnen de naden soms wat storend zijn, als je de zijkant van je vinger vaak gebruikt om te swipen. En we vonden ze minder warm dan voorgaande modellen.

Mujjo Touchscreen Gloves kopen

De Mujjo Touchscreen Gloves zijn verkrijgbaar via de webshop van Mujjo zelf en via winkels zoals Sbsupply en Amazon. Er geldt bij de meeste winkels een vaste adviesprijs van 50 euro. Ze zijn alleen verkrijgbaar in zwart, in vier maten. Tip: koop een maatje kleiner dan je gewend bent. Zoek je een ander type touchsceen handschoenen, kijk dan eens in ons overzicht!

Bekijk ook

Handige touchscreen handschoenen voor je iPhone en iPad

Zoek je touchscreen-handschoenen voor je iPhone of iPad? Met deze handschoenen blijven je handen warm en kun je toch nog het touchscreen blijven bedienen.