EarPods en Stormtrooper.

Jony Ive haalde inspiratie voor Apple-oordopjes uit Star Wars

Heb je je ooit afgevraagd waar Jony Ive zijn inspiratie van de Apple-oordopjes vandaan haalde? Uit een interview blijkt dat hij bij het ontwerpen van de EarPods en AirPods dacht aan de Star Wars-serie.

In een groot interview met de Wall Street Journal sprak Jony Ive over de ontwikkeling van Apple Park. Een leuk detail uit dit interview is dat Jony Ive de inspiratie voor het design van de Apple-oordopjes uit een wel heel onverwachte hoek haalde. Het design van de Apple-oordopjes is namelijk gebaseerd op de Stormtroopers, de witte soldaten uit de Star Wars-serie.


EarPods en Stormtrooper.

EarPods geïnspireerd op Stormtroopers

Toen J.J. Abrams, de producer/schrijver/regisseur van de (nieuwe) Star Wars-serie, bezig was met Star Wars: The Force Awakens, vertelde Jony Ive dat hij graag een lightsaber zou zien die wat ruiger is dan de huidige lightsabers van Star Wars. Abrams nam de suggestie van Ive ter harte en zorgde voor een aangepast wapen voor Kylo Ren, een bekend personage in de Star Wars-serie. Volgens Abrams paste het nieuwe wapen goed bij het karakter van Ren. Andersom was Star Wars ook een inspiratiebron voor Jony Ive, met name bij de ontwikkeling van de oordopjes.

Uit het interview blijkt dat Jony Ive vaak dacht aan de Stormtroopers, toen hij de bekende Apple-oordopjes maakte. Of het gaat om de EarPods of de oude oorspronkelijke oordopjes, blijkt niet uit het verhaal. Gezien de vergelijking met de Stormtroopers, ligt het voor de hand dat het gaat om het design van de EarPods, Apple’s oordopjes die momenteel bij elke iPhone en iPod geleverd worden. Vooral het glimmende witte design met zwarte accenten lijkt erg op het pantser en de helm van een Stormtrooper.

In ons eerdere artikel lees je meer het grote interview van Jony Ive met de Wall Street Journal, onder andere over de details en ontwikkeling van Apple Park.

Bekijk ook

Jony Ive spreekt over Apple Park, golfkarretjes, bomentekort en meer

Jony Ive, hoofd van Apple's designteam, spreekt in een interview over de ontwikkeling van Apple Park. Ook laat hij zich uit over de eerdere berichten van het grote bomentekort in de omgeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.