Clips op iPad

Grote Clips 2.0 update brengt Star Wars-stickers en meer

Clips 2.0 is uit, met nieuwe Selfie Scenes en Star Wars-stickers, iCloud-synchronisatie en nieuwe soundtracks, perfect om simpele video's te maken.

Gebruik je Clips nog? Apple’s video-app voor korte filmpjes heeft vandaag een update gekregen met Selfie Scenes, Star Wars-stickers en een nieuwe interface. Ook biedt de app nu ondersteuning voor de iPhone X.

Clips 2.0 met Star Wars-stickers

De Clips-app verscheen in april en kreeg daarna slechts een paar kleine updates met bijvoorbeeld Disney- en Pixar-content. Vandaag legt Apple de lat weer wat hoger met Star Wars-stickers, een nieuwe functie Selfie Scenes en een nieuwe interface.

Clips 2.0 met Filters

Om Selfie Scenes te kunnen gebruiken moet je beschikken over een TrueDepth-camera en dat betekent dus de iPhone X. Je kunt jezelf in 12 verschillende locaties plaatsen die 360 graden rondom je heen staan. Daarbij kun je kiezen uit twee scenes die met Star Wars te maken hebben: de Millennium Falcon en de Mega-Destroyer. De andere scenes hebben een eigen stijl, soms met bijbehorende achtergrondgeluiden. Binnen een scene kun je stickers en emoji plakken.

Clips op iPad

Artistieke effecten
Clips 2.0 bevat ook nieuwe effecten en stickers met artistieke effecten. Je kunt bijvoorbeeld een video omzetten naar een waterverf- of houtskooltekening. Maar misschien ga je de app wel weer starten omdat er nu nieuwe stickers van Star Wars in zitten, met bijvoorbeeld plaatjes van Luke Skywalker, Princess Leia, Chewbacca, Darth Vader en anderen. Disney-fans komen ook aan hun trekken met nieuwe filmposters van Mickey Mouse en Minnie.

Clips 2 posterized

Was je uitgekeken op de app, dan vind je er nu weer wat nieuwe soundtracks in die royaltyvrij te gebruiken zijn. Deze soundtracks passen zich aan bij de lengte van de filmpjes die je maakt. Er zijn verder nog 16 nieuwe stickers en er is een nieuwe interface, die is aangepast voor de iPhone X. Zo is er een nieuwe optie om door effecten te bladeren, zodat je sneller toegang krijgt tot filters, labels, stickers en emoji.

Dankzij iCloud-ondersteuning raak je je filmpjes niet meer kwijt en kun je makkelijker verder werken op een ander apparaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2017, 19:27
Categorie Apps
Onderwerpen clips, video
Devices iPad, iPhone
Software iOS 10, iOS 11, iOS 12

Clips

Clips is een app waarmee je gemakkelijk korte video's kunt maken. Hieronder zie je al onze belangrijke tips over het gebruik van de Clips-app.

Clips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.